Parasutarea de munitii în Siria, de catre americani, o operatiune de imagine ?

http://english.al-akhbar.com/

http://english.al-akhbar.com/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Programului american,  în valoare de 500 de milioane USD, de selectare si pregatire a 5.400 de rebeli ”moderati” care sa lupte împotriva ISIS, s-a dovedit un esec de proportii. Aproape toti luptatorii instruiti de americani, predîndu-se gruparii ISIS. Motiv pentru care Pentagonul cauta noi metode de a-si subordona grupuri islamiste, deja existente din Siria.

http://www.hscentre.org/

http://www.hscentre.org/

Bombardamentele aviatiei ruse si ofensiva terestra a unitatilor armatei nationale siriene vizeaza si taierea liniilor de aprovizionare terestre, din Turcia, cu arme si munitii, a tuturor grupurilor rebele. În urma cu o saptamîna, Turcia provocînd o situatie tensionata, ca urmare a unui bombardier rusesc care ar fi intrat în spatiul sau aerian. Bombardierul urmarea o coloana de aprovizionare cu munitii a rebelilor islamisti din apropiere de Al Yamdiyyah, o localitate siriana din nordul guvernoratului Latakia, de la granita cu Turcia. Coloana fiind cel mai probabil însotita de vehicule ale serviciilor de informatii turce.

Datorita incidentului din Siria, Turcia risca represalii din partea Moscovei

Pentagonul a trebuit sa se reorienteze, livrînd arme unei grupari rebele ”moderate”,  pe cale aeriana. În noaptea de 12/13 octombrie, un avion cargo al armatei SUA, de tip C-17 a delestat 50 t de munitii, la periferia orasului Hassakeh din nordul-estul Siriei. Avionul C-17 a fost escortat de aparate americane de vînatoare F-16 C. Înarcatura celor 112 paleti  a constat în grenade de mîna, munitii pentru armele automate M-16 si AK-47 dar si pentru alte tipuri de arme.

Beneficiarul fiind grupul rebel islamist Coalitia Araba Siriana care lupta împotriva armatei nationale siriene. Interesant este ca orasul Hassakeh este aparat de armata nationala siriana, fidela lui Bashar Al-Assad. Si ca cei care-l asediaza nu sunt luptatorii ISIS, ci Coalitia Araba Siriana, careia armata americana tocmai i-a parasutat 50 de t de munitii. La nord de Hassakeh si pîna la granita cu Turcia, mojoritatea localitatilor sunt controlate de kurzi care nu lasa sa patrunda din Turcia niciun convoi cu arme, destinat rebelilor islamisti. Motiv pentru care aviatia tuca îi bombardeaza pe kurzii sirieni, sub pretextul ca ar avea legaturi cu PKK-ul kurd din Turcia.

https://andrewgripp.files.wordpress.com

https://andrewgripp.files.wordpress.com

Multi analisti se întreaba de rusii n-au împiedicat în niciun fel livrarea de arme americana pe calea aerului ?  Rusia vede presiunile la care este supus Washingtonul din partea partenerilor sai Arabia Saudita, Turcia si Qatar si stie ca aceasta livrare este doar o lovitura de imagine. Mai ales ca SUA nu intentioneaza sa creeze un pod aerian pentru livrarea de sisteme de rachete AA în Siria care ar periclita zborurile avioanelor rusesti. Pentru ca acestea sunt mult prea complexe si mercenarii islamisti nu pot fi instruiti în a le opera.

http://www.zinnfigur.com/

http://www.zinnfigur.com/

Rusii au în schimb libertate de miscare totala, în teatrul de actiuni militare, datorita complexul automatizat C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informatii si Interoperabilitate ) pe care l-au instalat în Siria. Care a permis cîstigarea suprematiei, în ceea ce priveste razboiul radioelectronic si a utilizarii pe scara larga a mijloacelor de culegere si prelucrare a informatiilor. Rusii sunt capabili sa monitorizeze traseul fiecarui palet cu munitii si arme, localizînd, prin mijloacele lor de cercetare aeriana si cosmica, locul unde s-au depozitat aceste arme.

Cu ce arme ultrasecrete a cîstigat Putin suprematia în razboiul radioelectronic din Siria ?

Desi se autointituleaza siriana, Coalitia Araba Siriana este compusa din mai multe grupuri teroriste ai caror luptatori au fost antrenati de Arabia Saudita si Qatar : Jaysh al-Thuwar, Vulcanul Eufratului, Fortele Al-Sanadid si Brigada Grupul Al-Jazira. Coalitia Araba Siriana colaboreaza cu grupul rebel numit Armata Siriana Libera (FSA), sprijinit de SUA, care la rîndul lui a luptat cot la cot, în repetate rînduri, cu Jabhat al-Nusra ( ramura siriana a Al-Qaeda ) si ISIS, împotriva armatei nationale siriene.

http://blog-imgs-76.fc2.com/

http://blog-imgs-76.fc2.com/

Unul din cei cîtiva sefi ai Consiliului militar Suprem ai FSA care au trecut la ISIS, a recunoscut ca FSA a vîndut cate ISIS arme, printre care 200 de sisteme de rachete antitanc americane BGM-71 TOW. Atîta timp cît aceste arme livrate de americani si urmarite pas cu pas de rusi, nu ajung la ISIS, Rusia nu va întreprinde nicio actiune.

Rusia îsi testeaza alte noi arme în Siria

Mai ales ca Rusia a început dotarea armatei nationale siriene cu echipamente Shtora-1, antidotul la rachetele antitanc americane BGM-71 TOW. Si armata siriana avanseaza pe zi ce trece, sprijinita de bombardamentele aviatiei ruse care a ridicat frecventa, la 80 de lovituri aeriene pe zi.

8 Comentarii

 1. rizoaicad.argess spune:

  Inainte de 1940, Bulgaria avea urmatorul slogan:
  „Intotdeauna cu Germania, NICIODATA impotriva URSS!”
  (Acest slogan a ferit-o de nenorocirile traite de Romania.)

  Pornind de la acest slogan interbelic al Bulgariei, pe care l-am adaptat si actualizat pentru Romania de astazi, astfel:

  „Mereu cu Europa, NICIODATA impotriva Rusiei!”,

  consider ca acesta ar trebui sa fie asumat de toti romanii rationali si patrioti, care nu vor ca Romania sa devina teatru de razboi pentru America, si in final un desert atomic, iar cei dragi sa dispara sau sa fie mutilati iremediabil!

  Toti cei care vor sa sacrifice Romania si pe romani pentru interesele Americii, contribuind in orice fel la aducerea IADULUI razboiului peste Romania, care nu are nicio problema valida cu Rusia, vor trebui sa stie ca vor fi judecati pentru inalta TRADARE!

  Luati seama trepadusilor din presa, care faceti apologia razboiului, si voi cei cu responsabilitati in Stat, dar fara „coloana vertebrala”, ca nu veti putea invoca NIMIC in apararea voastra!

  Cine nu are minte si „coloana vertebrala”, necesare pentru a apara interesele Romaniei, sa plece din functiile care presupun asemenea dotari!

  Exista prea multi romani care se pot exprima public, si care, din prostie, din ticalosie sau pentru ca sunt vanduti intereselor americane, au ca unica preocupare promovarea unei uri morbide la adresa Rusiei!

  Cei mai multi nu inteleg ca actiunea lor NU DAUNEAZA Rusiei, ci Romaniei!
  „Vandutii” stiu ce interese ..servesc!

  • Bogdan spune:

   perfect de acord cu tine,sa-si impacheteze scutul si sa se carabaneasca din tara noastra cu tot cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com