Oportunitatile de studiu în SUA, prezentate în videoconferinta la CCD Bacau

Centrul “American Corner Bacau” a gazduit luni, 25 ianuarie, de la ora 14:15, o noua videoconferinta din seria “Study in the U.S.A.”, în cadrul careia fost prezentate universitatile din Montana si Utah. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti si Centrul de Consiliere ”Education USA”, din cadrul Comisiei Fulbright România.CCD study sua (2)

 

Ruxandra Radulescu, consilier educational în cadrul Comisiei Fulbright România si Lindsey Appell, Fulbright English Teaching Assistant la Universitatea din Bucuresti si la Universitatea de Vest din Timisoara, au oferit participantilor informatii si sfaturi, cu privire la modul de identificare si selectare a acestor universitati si a programelor dorite, la tipologia testelor standardizate specifice, vorbind, de asemenea si despre atuurile eseului de admitere si despre modul de  accesare a burselor de studii.  CCD study sua (1)

Speakerii au insistat, totodata si asupra unor aspecte, precum: viata în campusul universitar, specificul programului educational în aceste universitati americane si activitatile extracurriculare. La eveniment au participat liceeni de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau, îndrumati de prof. Ana-Maria Andrioaie, prof. Lacramioara Constantin, prof. Gabriela Toma si de prof. Maria-Amelia Tampau. „Si cu aceasta ocazie, prin Centrul “American Corner Bacau”, încercam sa cream o zona de contact nemijlocit între mediile educationale românesti si americane. Ar fi pacat daca elevii nostri nu ar exploata aceasta exceptionala oportunitate. Asemenea videoconferinte pot înlesni tinerilor participanti accesul la studii universitare, în conditiile în care acestia intra în legatura cu profesori de peste Ocean”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.Gabriel Stan CCDBacau

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com