Ambasada SUA a premiat mai multi elevi din Bacau, cursanti in programul „English Access Microscholarship Program”

Vineri, 22 ianuarie 2016, la ora 14:30, în Sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a avut loc o festivitate de premiere a elevilor, care participa acum la programul „English Access Microscholarship Program”, organizat de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau. Invitat special a fost Angela Gemza, Press Officer al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Gabriel Stan Angela Gemza (2)
Cu aceasta ocazie diplomatul american a transmis un mesaj apreciativ la adresa institutiei de formare bacauane si de sustinere a programelor educationale, civice si culturale, pe care aceasta le dezvolta în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti. Au fost nominalizate cele care se deruleaza prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Regional pentru Studiere a Holocaustului. O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.
În cadrul festivitatii, un moment special l-a constituit înmânarea certificatelor de participare liceenilor bacauani, documente semnate de ambasadorul american Hans Klemm si de directorul CCD Bacau, profesorul Gabriel Stan. De remarcat este faptul ca la Bacau se implementeaza acest proiect de top, pentru a doua oara consecutiv, 20 de liceeni finalizând-ul în iulie 2015.English Access Microscholarship Program
„Ne asteptam ca la sfârsitul acestui proiect de anvergura, pe care americanii îl organizeaza în multe tari, elevii nostri sa îsi îmbunatateasca vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza, sa acumuleze un set de cunostinte de baza si sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana, si, poate, ce este cel mai important, sa traverseze o experienta educationala inedita. Nu în ultimul rând acest program le va usura liceenilor participanti accesul la studii universitare, în conditiile în care acestia vor intra în contact direct cu diplomati, dar si cu profesori de peste Ocean. Faptul ca ambasadorul american, Hans Klemm, a semnat în premiera, pentru elevii bacauani, certificatele de participare, ne sugereaza interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne onoreaza, dar, totodata, ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Gabriel Stan Angela Gemza (1)
Proiectul „English Access Microscholarship Program”, destinat liceenilor bacauani, însumeaza 360 de ore, în regim ”after school”, care presupun secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme cu personalitati feminine, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebritati americane, dar si diferite alte activitati outdoor.
Participantii vor beneficia de gratuitate, primind, totodata, carti, dar si diferite alte materiale informative. Proiectului English Access Microscholarship Program se va finaliza în 2017, de el beneficiind 20 de liceeni din judetul nostru, din clasa a X-a.

Selectia elevilor participanti a fost realizata de o comisie mixta, formata din profesori de limba si literatura engleza, români si din diplomati/reprezentanti ai Ambasadei SUA la Bucuresti, care s-au reunit la Bacau. Din partea Casei Corpului Didactic Bacau, programul este coordonat de profesorii Anca Rafiroiu si Alis Galbeaza, de la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau, care au statut de traineri, agreati de Ambasada SUA la Bucuresti. Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, beneficiara a proiectului, va organiza, în cadrul acestuia si o sesiune intensiva de vara, deasemenea cu un program instructiv-educativ complex, la care sunt invitati si speakeri din SUA si care se va desfasura pe parcursul a 24 de ore.certificat_access

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com