O treime din comisarii de la Garda Financiara Bacau si-au pierdut serviciul(Update rezultate)

Testarile profesionale organizate de Comisariatul General au fost contestate în bloc. Desi contestatiile au fost depuse saptamâna trecuta, imediat dupa afisarea rezultatelor, nici pâna acum ei nu au primit raspuns

 

Reorganizarea Garzii Financiare a facut victime si în judetul Bacau, unde din 28 de comisari, vor mai ramâne 18. Trierea celor care ramân si a celor care pleaca s-a facut prin organizarea unor testari profesionale. Proba de foc a fost interviul, la care au picat examenul opt comisari. Ei acuza subiectivitatea testarii si nerespectarea metodologiei stabilita la nivelul Comisariatului General.

Comisarii bacauani au sustinut examinarile în Vrancea. Daca la proba scrisa, aproape toti au luat note bune, la interviu situatia nu a mai stat asa.

Dinu Romascanu, fost sef al Garzii Financiare Bacau, a obtinut 38,3 puncte la interviu, desi la scris a luat 82 din 100 posibile. ”Interviul a fost ciudat. Au picat cei care trebuiau sa nu treaca examenul. Sunt discrepante mari între rezultatele la scris si cele de la proba orala. Dar ma asteptam la asta!”, ne-a spus Dinu Romascanu. Interviul de triere a comisarilor a urmarit capacitatea de analiza si sinteza, dar si abilitatile de comunicare. Comisarii care au nu au luat punctaj de trecere au acuzat subiectivismul interviului. ”Interviul a fost o facatura! Nu s-a respectat metodologia. Am raspuns la toate întrebarile, iar rezultatul nu se explica în niciun fel”, a spus comisarul Valentin Gheorghe, care a luat 88 de puncte la proba scrisa si doar 44 la interviu. Comisarul Elena Diaconu (27 de ani), unul din comisarii buni ai noii generatii a luat 83 de puncte la scris si doar 43.3 la interviu. În ultima perioada s-a ocupat doar de cazurile grele, cu implicatii penale. ”A fost bataie de joc pe fata. Ne-au pus unul lânga altul, încât la scris sa faca fiecare, dar la interviu întrebarile au fost alese. Dintr-o bibliografie de 2 mii de pagini, mie mi s-a pus o întrebare, legata de un singur paragraf, care nici nu avea legatura cu domeniul meu de activitate din fisa postului”, a spus Elena Diaconu. Întrebarea pusa la interviu facea referire la domeniul resurselor umane, desi comisarul nu avea ca atributii acest lucru: ”Ce conditii trebuie sa îndeplineasca obiectivele individuale din fisa de evaluare a functionarului public”, a fost întrebarea care a scos-o din Garda Financiara pe Elena Diaconu. Printre cei care au parasit institutia se numara si comisarul Vasile Doboseru, care nu s-a mai prezentat la examen, fiind plecat în America, iar Sorin Popescu a iesit la pensie.

”Este importanta calitatea si nu cantitatea”

 

Seful Garzii Financiare Bacau a fost rezervat în privinta rezultatelor examinarii. ”Au ramas si si-au pierdut postul si oameni buni si competenti. Pe de alta parte, cred ca vom obtine rezultate bune si cu echipa ramasa. Nu cantitatea conteaza, ci calitatea”, a spus Romeo Fratila. Reorganizarea produsa la nivelul Garzii este dictata tot de reducerea cheltuielilor din institutiile publice, ca urmare a crizei. ”În timp ce Bacaul si-a pierdut 10 oameni, Vasluiul a câstigat doi, iar Neamt-ul a ramas cu aceleasi posturi”, a mai spus Fratila.

”Cu siguranta, aceasta reorganizare a institutiei noastre va avea si efecte nedorite. Va fi afectata activitatea de preventie a evaziunii fiscale, atrbutie importanta a Garzii Financiare”, Romeo Fratila, comisar sef al Garzii Financiare Bacau.

 

Primul numar este punctajul la scris si cel de-al doilea, rezultatul interviului

comisar superior Berea Vasile    66     35 Respins

comisar superior Bibire Emil   76         35 Respins

comisar superior Bisca Constantin    71       70

comisar superior Ciurea Florin   62      66.67

comisar superior Corlatianu Dumitru   67     78.33

comisar superior Dascalasu Valerian   80    71.67

comisar superior Doboseru Vasile    Absent Absent

comisar superior Gaspar Emil    69       76.67

comisar superior Gheorghe Valentin    88       40 Respins

comisar superior Giosanu Filaret     66      71.67

comisar superior Guceanu Petru   71          71.67

comisar superior Harabagiu Sorin   75         68.33

comisar superior Pletosu Ioan   81           36.67 Respins

comisar superior Rachiteanu Ionel    71      46.67 Respins

comisar superior Radauceanu Grigore   58       66.67

comisar superior Romascanu Dinu    82        38.33 Respins

comisar superior Sporici Virgil    77 65

comisar superior Taban Gabriel    76          75

comisar superior Talpig Nicolae    73        63.33

comisar superior Ursache Constantin   64      73.33

comisar superior Arvinte Ionel     83        75

comisar asistent Diaconu Elena   83        43.33

Respins comisar asistent Lungu Vasile    79      81.67

comisar asistent Stoica Geanina   77       41.67 Respins

comisar asistent Popescu Sorin dosar pensie comisar superior

Ionel Catalin a ocupat postul direct,

fost sef div, comisar superior, Stefanescu Eugen a ocupat postul direct

comisar sef divizie Fratila Romeo a ramas comisar sef.

Aici pot fi vazute toate rezultatele comisarilor din tara, care au sustinut concurs in luna iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com