O iordanianca care si-a facut studiile la Cluj, România si-a deschis un cabinet dentar în Arizona

Omaima s-a nascut în orasul Amman din Iordania. Dupa terminarea liceului a plecat în România pentru a studia stomatologia. Anul pregatitor l-a facut la Pitesti, urmând apoi 5 ani de medicina la Cluj (stomatologie). Dupa absolvirea facultatii, Omaima s-a DrOmaimaîntors înapoi în Iordania, unde s-a casatorit cu Jerry Samain, de profesie inginer electrician, cu care are doi copii: Johnatan (10 ani) nascut în Las Vegas si James (3 ani) nascut în Phoenix (Arizona), fiindca la scurta vreme dupa casatorie tânara familie se muta în Statele Unite.  La început locuiesc în statul Nevada, iar apoi se muta la New York pentru urmatorii trei ani, unde Omaima îsi continua studiile în domeniul dentar. Se întorc în Las Vegas pentru alti doi ani. În aceasta perioada si-a urmat stagiul de pregatire profesionala la un centru medical stomatologic al unui senator din Nevada, de profesie dentist, care i-a pus la dispozitie cele mai performante echipamente si aparatura dentara din SUA. În urma cu 9 ani s-a mutat în Phoenix, Arizona, unde a lucrat ca medic asociat la o clinica dentara, iar acum 4 ani si-a deschis propriul cabinet stomatologic în Sun City, Arizona. Doamna doctor Omaima Samain a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu.

Când v-ati decis sa îmbratisati meseria de medic?

Mi-am dorit sa fiu doctor de când aveam 15 ani, iar la 18 ani am decis ca voi face stomatologie.

Ce anume v-a determinat sa studiati stomatologia în România?

Aveam prieteni în biserica care au studiat în România. Tatal meu m-a încurajat sa merg în România. El a fost în armata iordaniana toata viata. S-a penisionat când avea 75 de ani, acum are 82. Tata este un om foarte inteligent. A lucrat consilier în Ministerul Apararii (în Iordania). De asemenea, este proprietarul unei fabrici de ulei de masline.

Ce dificultati ati întâmpinat în România? Limba a fost un impediment?

Nu a fost o problema sa învat limba româna. Stiam deja engleza când am plecat în România. În primul an (anul pregatitor) la Pitesti s-a stabilit facultatea la care sa merg. Astfel ca, m-au trimis la Cluj. Dupa ce am învatat limba româna, am învatat si franceza si spaniola. Pot spune ca sunt talentata la muzica si la limbi straine.

Ce v-a impresionat cel mai mult în România?

România este o tara frumoasa cu un relief variat. Am fost impresionata de ospitalitatea oamenilor. Îmi place mâncarea româneasca si felul în care se servesc meniurile: întotdeauna se începe cu supa, apoi felul doi si apoi desertul… Românii sunt generosi, ospitalieri si au inima buna.

Va rog sa ne spuneti acum câte ceva despre Iordania. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care un turist le-ar putea vizita?

Cea mai cunoscuta localitate turistica din Iordania se numeste Petra. Cetatea Petra, orasul stânca, cum se mai numeste, este un important vestigiu din Iordania, construit în perioada Regatului nabateean. Sapat în piatra roz, complexul arheologic este situat într-un canion adânc, iar accesul în oras se face printr-un splendid defileu colorat în 11 nuante naturale. Sapat în piatra roz, Petra este cunoscut si sub denumirea de „Red Rose”. Apoi mai este Aqaba care este un orasel cu port la Marea Rosie, la granita cu orasul Eliat din Israel. Aqaba este o statiune cunoscuta pentru plaja si diving. Un alt punct de atractie turistica este Râul Iordan. Multi oameni merg si se boteaza acolo „pentru a primi binecuvântarea”.

Ce hobby-uri aveti?

Îmi place patinajul (Ice Skating), sa joc tenis, merg la sala de fitness de patru ori pe saptamâna (îmi place sa ridic greutati). Nu în ultimul rând, petrec mult timp de calitate cu copiii.

Minunat. Va rog sa ne spuneti câteva cuvinte despre copiii dvs.

Jonathan joaca hochei, este unul dintre cei mai buni jucatori de hochei din Arizona (pentru grupa lui de vârsta).  James a început sa joace si el hochei în urma cu câteva luni.

Care este filozofia dvs de viata?

Filozofia mea de viata este ca Dumnezeu trebuie sa fie centrul acesteia si fara El nu putem sa facem nimic. El este totul în viata si trebuie sa-L laudam si sa-L onoram în fiecare moment.

Sa ne intoarcem acum la profesia dvs. Ce va place cel mai mult din domeniul stomatologic?

Îmi place sa lucrez cu oamenii. Îmi place sa le ofer ceva, sa le redau un zâmbet frumos. De fiecare data, dupa ce finalizez lucrarea, oamenii au mai multa confidenta. Stomatologia nu este o munca de rutina.

V-ati deschis recent un cabinet stomatologic în Sun City, Arizona. Care este obiectivul ce va distinge de ceilalti specialisti în stomatologie?

Da, am deschis acest cabinet si încercam sa oferim calitate exceptionala la preturi cât mai rezonabile. Ceea ce ne diferentiaza este onestitatea, calitatea serviciilor si promptitudinea servirii pacientului. Deviza noastra este: „Best service at lower fees”. Fiecare persoana este tratata ca un membru de familie. Sunt o persoana meticuloasa, atenta la detalii. Ofer clientilor timp sa finalizeze o lucarare, sa fiu sigura ca le ofer exact ceea ce-si doresc. Folosesc unul dintre cele mai bune laboratoare dentare, iar avantajul este ca acesta se afla în aceeasi cladire cu noi.

Care este importanta asistentului dentar în practica stomatologica?

Asistentul dentar este cea mai importanta persoana dupa medic, cel care ajuta la toate procedurile. Rolul sau este foarte important si anume acela de a-l face pe pacient sa se simta confortabil si ca procesul sa descurga bine si în timp util.

Am observat ca sunteti pasionata sa discutati pe teme de sanatate si de dieta. Sunteti vegetariana?

Da, întreaga familie suntem vegetarieni. În urma cu doi ani am decis sa renuntam complet la carne. Alimentatia vegetariana este mult mai sanatoasa. Eu le ofer pacientilor mei sfaturi privind igiena orala, dar le fac si recomandari legate de sanatate în general. De sanatatea dinitilor depinde sanatatea întregului organism. Tocmai pentru ca le doresc pacientilor mei sa se bucure de o sanatate deplina, le expun si efectele benefice ale alimentatiei vegetariene si îi încurajez sa faca o astfel de schimbare în alimentatie.

În final, va rog sa adresati un mesaj cititorilor nostri.

Este placerea mea de a servi comunitatea romaneasca pentru ca eu simt ca este o parte din mine, apartin comunitatii românesti, deoarece eu mereu am avut amintiri frumoase despre România. Sa tudiez în România a fost alegerea mea. Am avut pentru aceasta sprijinul tatalui meu, pe care îl respect foarte mult. Auzisem ca România este o tara frumoasa. Mesajul meu este ca Dumnezeu sa aiba grija de sanatatea dumneavoastra si sanatatea începe cu grija pentru sanatatea cavitatii bucale, de aceea va recomand sa vizitati medicul dentist în mod regulat. Venind la cabinetul meu va fi ca si cum ati vizita o familie si fiecare persoana va fi tratata ca o persoana speciala, cu iubire si respect.

 

Impartaseste

Octavian Dumitru Curpas a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com