O comuna se revolta impotriva E.ON

Peste 500 de familii care locuiesc in satul Galbeni din comuna Nicolae Balcescu au fost aduse la disperare de intreruperile repetate de curent electric. Ieri, dupa ce transformatorul care alimenteaza localitatea a luat foc, aproximativ 100 de sateni s-au adunat revoltati sa-si faca dreptate. Echipa de la E.ON aproape a fost linsata, in timp ce incerca sa repare transformatorul si fisele de protectie. Satenii sunt revoltati ca E.ON nu pune un transformator mai puternic, care sa faca fata consumului din comuna si ca nu plateste pentru distrugerea aparatelor electrocasnice. Primarul Anton Siler este decis sa ia masuri, de la simple petitii la E.ON pana la revolta si blocarea drumului european. aProblema este de 2-3 ani. A crescut foarte mult numarul de consumatori. Din cauza scurtcircuitelor si a intreruperilor de curent, aproximativ 60-70 de familii sunt acum victime, suportand pierderi importante odata cu arderea aparatelor electrocasnice. Vom lua masuri, vom face adrese catre E.ON sau vom iesi in strada”, a spus Anton Siler.>
Nimeni nu a primit despagubiri pentru aparatele electrocasnice

„Am fost in sat 200 de familii, acum suntem aproape 600. Cum sa faca fata un transformator de 250 KW? Asa cum au iesit altii in strada, si noi vom face la fel. Vom bloca drumul european”, spune Francisc Tulbure. Atmosfera este tensionata. La adresa angajatilor de la E.ON se aduc cuvinte grele. „Data trecuta cand s-a ars transformatorul mi s-a ars si mie combina. Am dat 12 milioane pe asta noua. Lui frate-meu i s-a ars calculatorul. Nu ni s-a dat niciun ban despagubire. Sa vorbim cu preotul ca sa adunam bani si sa le dam la E.ON sa-si faca palaria mare”, a spus ironic Mihai Haidoc. Pierderile difera de la casa la casa, de la declaratie la declaratie. E.ON nu a raspuns favorabil niciunei plangeri, desi acestea au fost facute in termen. „Mi s-au ars calculatorul, televizorul, combina si hidroforul. Toate aparatele electrocasnice mi s-au ars din cauza intreruperilor bruste. Anul trecut am cheltuit 40 de milioane din casa pentru a cumpara altele”, a spus si Iosefina Haidoc.
Daca va fi cazul, E.ON va schimba transformatorul”
Huiduiti de sateni, angajatii de la E.ON au stat pret de cateva ore pentru a rezolva defectiunea. Au fost schimbate fisele, cablurile arse de la suprasolicitare si anumite piese ale transformatorului. „A aparut o defectiune, deoarece transformatorul a fost suprasolicitat. Noi vom lua toate masurile pentru ca satenii sa aiba energie electrica in aceasta seara. Trebuie sa mai facem verificari si daca va fi cazul, vom schimba transformatorul”, ne-a spus Vasile Barcan, salariat E.ON.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com