Nora lui Smirnov, primul lider separatist de la Tiraspol, se plimba prin UE cu pasaport românesc?

Scris de deschide.md

Nora fostului lider al regiunii separatiste transnistrene, Igor Smirnov, ar fi calatorit prin lume, folosind pasaportul României. Mai mult ca atât, folosindu-se de averea dobândita de clanul Smirnov, Tatiana Ghein îsi organizeaza calatorii de lux la Paris, Dubai, New-York, Berlin.
Bloggerul Artur Velehov a publicat pe canalul sau de Telegram mai multe detalii care confirma faptul ca Tatiana Ghein este sotia lui Vladimir Smirnov, fostul sef al asa zisului Comitet vamal de stat al RMN în perioada când tatal sau, Igor Smirnov, a condus regiunea separatista.
Însasi Tatiana Ghein a detinut o perioada functia de sef al asa zisului Aparat al directorului Comitetului vamal, adica era subalterna sotului.
În anul 2012, când clanul Smirnov a fost înlaturat de la putere în regiunea transnistreana, Tatiana Ghein depune documentele în vederea obtinerii cetateniei române. În anul 2014 acest lucru îi reuseste, Ghein devenind cetatean cu acte în regula al României.
De precizat ca conflictul transnistrean a izbucnit din cauza ca Igor Smirnov, seful administratiei de la Tiraspol din acea perioada, a fost contra ideii care se lansase, acea de Unire a Republicii Moldova cu România, dar si contra declararii limbii române ca limba oficiala în stat.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com