Nicu Alifantis concerteaza in Bacau

Nicu Alifantis concerteaza vineri, 30 noiembrie, de la ora 19,00 în sala Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau.

În decursul unei cariere de aproape 40 de ani (se împlinesc în 2013), Nicu Alifantis a lansat 24 de albume individuale, e prezent pe alte 28 de compilatii discografice, a compus muzica pentru 114 reprezentatii teatrale si a sustinut mai mult de 4500 de concerte.

„Noul album marca Nicu Alifantis, a carui lansare va avea loc în ianuarie 2013, se va chema “Mozaic” si e o provocare ca de altfel toate celelalte materiale discografice ale artistului. O poveste de dragoste spusa în diferite feluri, ritmuri, graiuri, aidoma unui mozaic. Cezar Baltag, Ion Horea, Maria Mirtiotisa, Luís de Camões, Dinu Olarasu, Laurentiu Ulici, Nina Cassian, Ion Nicolescu, Mihai Eminescu, Nichita Stanescu, George Topârceanu, sunt poetii ce vor fi cântati. Un amagam de ritmuri si stiluri muzicale, de instrumente clasice si exotice, de sonoritati neasteptate, toate se vor împrastia asupra noastra si ne vor învalui aidoma unei îmbratisari deosebit de tandre“, se arata in comunicatul semnat de Cezar Vasilca, music manager la Concerto Agency.

 

„Ma simt dator sa argumentez într-un fel existenta acestui concert. Nu pentru a ma justifica, ci pur si simplu pentru a încerca sa gasesc câteva argumente, atât pentru voi, cât si pentru mine însumi. Cel mai probabil e nevoia unui nou experiment. Nimic nu-i mai incitant decât sa mai dai un examen cu tine însuti dar mai ales cu cei din jur.

Este, daca vreti, un exercitiu al spiritului, extrem de necesar, cred eu, pentru un artist. Formula pe care o propun nu-i nici geniala, nici inedita, nici nemaipomenita sau nemaiîntaâlnita, pentru ca mai toate s-au facut, nimic nu-i nou sub soare. Din acest motiv, m-am gândit sa reiau Simphonicu, dupa aproape 10 ani. Nu va ascund ca îmi si este foarte drag. Voi fi sincer cu voi si va voi cânta din inima, cu credinta si iubire, cu respect si multumire, pentru ca voua va datorez existenta mea artistica”.

Nicu Alifantis

Biletele s-au pus în vânzare la Sala Ateneu telefon 0234 546030

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com