Nevazatorii din Bacau au o „istorie”

Pe 18 august  Asociatia Nevazatorilor din Bacau sarbatoreste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea ,,Istoria Nevazatorilor din Bacau,, scrisa de  Eugen Sendrea. Este prima lucrare de acest gen din tara.

Scriitorul Eugen Sendrea abordeaza principalele activitati desfaturate de la întemeierea Asociatiei Nevazatorilor si pâna în prezent. Este precizat rolul conducerii si a membrilor în mentinerea si conducerea filialei. Sunt prezentate activitatile culturale si cele sportive, unde filiala Bacau a avut rezultate deosebite. Nu lipseste galeria presedintilor de filiala cât si a celor implicati în dezvoltarea Asociatiei Nevazatorilor din Bacau. Cititorii vor afla despre munca neobosita pentru ridicarea noului sediu. Lucrarea este bogat ilustrata incluzând imagini de la întemeierea asociatiei pâna în prezent.

,,Ai crede ca un nevazator sta cuminte pe un scaun toata ziua asteptând, ca din când în când, sa fie scos la soare. Total fals! Un nevazator este o persoana foarte activa. Mâinile lui harnice fac arta, dau vigoare prin kinetoterapie corpului omenesc, scriu versuri sau proza, ori mângâie clapele pianului. Mai mult, nevazatorii sunt chiar sportivi de performanta. Au realizari aproape in toate domeniile. De aceea ,,Istoria Nevazatorilor din Bacau,, isi propune sa înfiinteze o istorie necunoscuta pentru majoritatea vazatorilor, cu fapte din trecut si de astazi cu gânduri pentru viitor. Am scris-o cu placere pentru ca în mijlocul lor m-am simtit minunat. Citit-o si veti vedea ce oameni extraordinari sunt!,, ne-a declarat profesorul Eugen Sendrea.

 

 

Pentru realizarea ,,Istoriei Nevazatorilor din Bacau,, autorul  a cercetat documente din arhiva, reviste si carti de specialitate. A avut întrevederi cu zeci de membrii ai filialelei Bacau, s-a deplasat în judet pentru a aduna date, fotografii si documente.

Cartea cuprinde 12 capitole în care autorul ne prezinta un scurt istoric al municipiului Bacau, apoi situatia de-a lungul vremurilor a nevazatorilor pe plan mondial, national si local. Din carte se afla despre aparitia primelor asociatii a nevazatorilor din tara.

 

Impartaseste

Stelian Cartacuzencu a etichetat acest articol cu: , ,

Un comentariu

  1. Aneta spune:

    „Pentru realizarea ,,Istoriei Nevazatorilor din Bacau,, autorul a cercetat documente din arhiva, reviste ?i carti de specialitate. A avut întrevederi cu zeci de membrii ai filialelei Bacau, s-a deplasat în judet pentru a aduna date, fotografii ?i documente.”….
    Mai sa fie! Fals!!!!!!Sunt membra a Asociatiei, si va pot spune ca ceea ce a facut „scriitorasul” nu a fost munca de cercetare……(poate inspiratie din alte parti, carti,reviste, zugravite in alte nuante)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com