Muzeul în aer liber Bokrijk

Scris de Tatiana Scurtu-Munteanu

Un trecut animat

Domeniul provincial Bokrijk, situat în comuna belgiana Genk, este cunoscut în special pentru muzeul în aer liber, cel mai mare din Europa. Fosta proprietate de Herckenrode este amenajata în  jurul unui castel din secolul al XIX-lea, acopera 550 de hectare, inclusiv 150 de ha de padure si 40 de ha de iazuri. Initial fostul guvernator al provinciei Limbourg, Louis Roppe, a împiedicat disparitia cladirilor locale cu valoare culturala si istorica si le-a transferat pe domeniul Bokrijk, formând astfel un muzeu al satului, compus astazi din trei localitati, Hesbaye, Campine si Flandra orientala si occidentala, iar în timp si-au gasit locul aici cladiri destinate distrugerii si din alte provincii, fiecare cu propria sa personalitate. Cele mai importante contructii (o moara de vânt, o biserica,un hambar, o ferma, o scoala, conace si locuinte ale taranilor) dateaza din secolul al XIX-lea si îsi continua existenta aici.

Oaza de verdeata si liniste
Tot în Bokrijk gasim si cel mai mare loc de joaca gratuit din Belgia, amenajat cu leagane, tobogane, piste de ciclism si promenada precum si un sat al copiilor cu ponei si masinute. Parcul de distractii Bokrijk pune la dispozitie doua terenuri de paint-ball, un teren de golf, un perete pentru alpinism si multe alte activitati de stimulare a adrenalinei în conditii de siguranta si cu asistenta profesionala. Gradina, o oaza de verdeata si liniste de 250 de ha, este aidoma unui festival al aromelor si culorilor cu lacuri, zone de relaxare amenajate cu pergole si flori utilizate în fabricarea parfumurilor.

Momente unice si distractive
Este mai mult decât evident ca la Bokrijk se poate explora trecutul într-un mod distractiv si interesant. Tinerii vor descoperi felul în care au trait stramosii lor, unde au trait, ceea ce au facut, cum s-au deplasat, ce animale aveau în preajma. Gratie jocurilor oferite de muzeu, tururilor ghidate si animate, exponatelor interactive si povestilor, elevii învata istoria din placere. Bokrijk are toate ingredientele necesare pentru a atrage copiii si adolescentii. Acestia sunt captivati de povestile naratorilor, povestile actorilor, lucrul manual din atelierul de ceramica si joaca din parcul de distractie.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com