Mos Craciun le-a adus cadouri copiilor saraci din Stanisesti (FOTO)

Mos Craciun nu i-a uitat nici în acest an pe copii proveniti din familii defavorizate. Ieri, 19 decembrie, Mosul a adus sute Mosul la Scoala Stanisesti-FSC (5) Mosul la Scoala Stanisesti-FSC (16) de cadouri pentru copii din Stanisesti. L-au ajutat Fundatia de Sprijin Comunitar, sponsorii dar si Primaria Stanisesti si cadrele didactice care s-au ocupat de organizare. Cele mai multe cadouri au fost împartite copiilor de la Scoala din Slobozia Noua din Stanisesti, în centrul creat de Fundatia de Sprijin Comunitar în cel mai sarac sat din judet, numit „Clubul cu Lipici“. Înainte de a-si primi cadourile dorite, copii au cântat colinde, au jucat capra, au venit cu Steaua, cu Plugusorul sau cu Sorcova. Vezi Galerie foto:

Cadourile aduse la scolile din Stanisesti fac parte din campania „Fii si tu Mos Craciun“ organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar în noua comunitati defavorizate din judetul Bacau. În total, 950 de copii vor primi in aceste zile cadouri de Craciun pregatite cu multa bucurie si entuziasm de colaboratorii si voluntarii organizatiei. În localitatea Slobozia Noua, Mos Craciun a venit foarte încarcat, deoarece în întreg satul nimeni nu are loc de munca, iar familiile au frecvent câte 8-10 copii. Majoritatea satenilor traiesc din alocatiile copiilor si, daca au, din ajutorul social.

Gabriela Achihai, presedinte FSC

 

“Nu puteam ca tocmai de Craciun sa uitam de copiii de care avem grija tot anul. Cu ajutorul colaboratorilor nostri traditionali, am reusit si in acest an sa le pregatim cadouri frumoase care sa le aduca un strop de bucurie si caldura în aceasta iarna atât de grea. Zilele acestea angajatii si voluntarii FSC de pe teren înfrunta nametii, uneori insotiti de masinile de deszapezire, pentru a face ca darurile sa ajunga la timp si în bune conditii la cei mici. Pe noi, cei de la FSC nimic nu ne poate opri sa fim alaturi de beneficiarii nostri atunci când au nevoie de noi“, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC.

 

 

Pentru ca micutii proveniti din familii fara posibilitati materiale sa primeasca aceste cadouri, ei au trimis pe adresa FSC scrisori simple in care povestesc despre viata lor, despre familiile si satele în care traiesc. “De mama nu mai stiu nimic de Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (65)cativa ani, scrie un baietel de 8 ani din Podu Turcului. A venit odata acasa si i-a dus pe fratii mei la orfelinat si a plecat. Pe mine m-a dus tot acolo dar bunicul meu a venit dupa mine si le-a rugat pe doamnele de acolo sa ma lase sa merg acasa cu el. Nu avem nici un venit, doar alocatia mea, dar bunicul, asa batran cum e el, munceste sa poata tine casa”.

“Locuiesc cu mama, povesteste un alt copil de 14 ani, de tata nu stiu nimic. Si bunica sta cu noi. Ne descurcam greu cu toate. La scoala imi trebuiesc multe lucruri pe care mama nu poate sa mi le cumpere deoarece nu are unde sa munceasca.”

“Veniturile noastre nu sunt mari, spune un alt baietel de 10 ani. Mancarea noastra preferata sunt cartofii. Daca avem cartofi suntem multumiti. Mama ne spune sa fim multumiti de ce avem si sa ne rugam de sanatate”

 

Clubul cu Lipici-Stanisesti-FSC (32)Voluntarii lui Mos Craciun au pregatit cadouri frumoase si consistente cu tot ceea ce au considerat ca le-ar fi de folos celor mici. Jucarii, hainute, carti si rechizite, dulciuri dar chiar si alimente au fost oferite din toata inima pentru a aduce atmosfera Craciunului si în casele acestor copii. Toti beneficiaza gratuit de diverse servicii si proiecte oferite de FSC în zona de est a judetului Bacau. Cei mai multi dintre ei frecventeaza zilnic Cluburile cu Lipici, centre educationale de zi din 6 comunitati rurale si municipiul Bacau unde fac diverse activitati extrascolare, beneficiaza gratuit de programe educative si recreative, cum ar fi taberele, excursiile sau scolile de vara.

2 Comentarii

  1. Tudor spune:

    fregvent?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com