Mormintele eroilor, curatate de elevi si jandarmi

Ieri, 3 aprilie, la Cimitirul Eroilor din municipiul Bacau a fost desfasurata o actiune de ecologizare si înfrumusetare a cimitirului, care a fost initiata de Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” si Scoala cu clasele I – VIII „Alecu Russo” din municipiul Bacau în cadrul programului „Scoala altfel”.

Activitatea a fost coordonata de profesorii Andrei Enache (Scoala cu Clasele I–VIII „Alecu Russo”), Ionut Casaneanu (Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”) dar si de colonelul (r) Paul Valerian Timofte, presedintele Asociatiei Nationale Cultul Eroilor – filiala judeteana „Colonel Corneliu Chiries” Bacau.  Au participat aproximativ 30 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Bacau si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau.La final a fost oficiata o slujba religioasa în memoria eroilor cazuti la datorie în primul razboi mondial pentru independenta si suveranitatea tarii.

„Vrem sa dam un exemplu celor care iubesc neamul si tara ca eroii nu trebuie uitati niciodata. Cei care doresc pot derula în continuare astfel de actiuni pentru a –i cinsti cum se cuvine pe eroii neamului românesc”, a spus Paul Valerian Timofte.

„Prin acest proiect elevii au vrut sa atraga atentia cetatenilor sa nu isi uite trecutul ?i pe eroii ?tiu?i ?i ne?tiu?i ai neamului  romanesc cazuti la datorie în primul razboi mondial pentru independenta si suveranitatea tarii”, a spus profesorul Andrei Enache.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com