Moldovenii „Feghea“ si „Grisa“, inculpati pentru uciderea lui Valeriu Damian, au lasat Justitia romana cu ochii in soare

Tudor Druta si Grigore Druta sunt de negasit pe teritoriul Romaniei, afirma autoritatile. Curtea de Apel Bacau a schimbat pe 3 septembrie masura controlului judiciar, dispusa de Tribunalul Bacau pe 19 decembrie 2014, in arest preventiv. Cei doi frati, cunoscuti ca membri ai unor grupari criminale de peste Prut, sunt de negasit. Ei au fost eliberati din celula dupa aproape doi ani de arest (23 de luni). Ulterior, procesul de pe fond, pentru omor deosebit de grav, a ajuns la o prima sentinta. Tudor si Grigore au fost gasiti vinovati de Tribunalul Bacau si condamnati la 17 ani de inchisoare, dar decizia nu este definitiva.Tudor si Grigore Druta, in ares t(4)

La ultimile doua termene din instanta cei doi nu s-au mai prezentat. Avocatul Laurentiu Chiciu, aparatorul lor, crede ca fratii basarabeni Grisa si Feghea au plecat departe si ca s-ar putea sa nu mai fie gasiti. Mai mult, pana la aceasta ora, pe site-ul Politiei Romane, cei doi inca nu sunt dati urmarire nationala si internationala. „Nu au mai fost gasiti, cred ca sunt plecati peste granita. Pe 3 septembrie, cand s-a luat masura arestului preventiv, am reziliat contractul cu ei“, ne-a spus Laurentiu Chiciu.

În dosarul uciderii lui Valeriu Damian, Parchetul Tribunalului Bacau a cheltuit peste 1.2 milioane de euro. In momentul de fata, doi dintre principalii acuzati sunt de negasit. Fuga lor ar putea da speranta tuturor celor pe care-i asteapta condamnari grele si au sansa masurii de control judiciar.Fratii Druta, Feghea si Grisa, in boxa (2)

Curtea de Apel  Bacau:

Ora estimata: 8:30
Complet: A 2
Tip solutie: Amâna cauza
Solutia pe scurt: Pentru a se formula cererile de probatorii, amâna solutionarea cauzei. I. În baza art. 215 alin. (7 ) C. proc. pen. raportat la art. 223 alin. (2.) C. proc. pen. si art. 238 C. proc. pen., înlocuieste masura controlului judiciar , dispusa prin încheierea din 12.12.2014 a Tribunalului Bacau pronuntata în dosarul nr. 3874/110/2013 ramasa definitiva prin decizia curtii de apel nr. 189/19.12.2014 cu masura arestarii preventive a inculpatilor DRUTA TUDOR zis Feghea si DRUTA GRIGORE zis Grisa cu date de stare civila cunoscute pe o durata de 30 zile, de la data punerii în executare efectiva a mandatului . În baza art. 238 C. proc. pen. raportat la art. 230 C. proc. pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventiva a inculpatilor . II. In temeiul art 208alin 4 Cpp mentine masura controlului judiciar luata fata de inculpatii Trofim Andrei si Mincioaga Mihaita . Respinge ca nefondata cererea de revocare a controlului judiciar formulata de inculpatul Trofim Andrei În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Definitiva . Pronuntata în sedinta publica , 3.09.2015
Document: Încheiere – masuri preventive (faza de judecata)    03.09.2015Fratii Druta, Feghea si Grisa, in boxa (1)Valeriu Damian (12)Valeriu Damian (9)Valeriu Damian (4)Valeriu Damian a fost dus pe ultimul drum (15)

Un comentariu

  1. Delegat spune:

    Ce mangleala de cct. Cine credeti ca mai pune botul la vrajeala asta? Toti basarabenii condamnati in Romania sunt agenti FSB sare au fost extrasi: Gorbunov,Gorbuntov,Rodideal,Garleanu,Vanea-Ion Druta,Tudor Druta,Grigore Druta -toti cu mortaciune! Vraja marii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com