Mituri americane :”Cine vrea sa faca rost de arma, tot face rost”

Recentul masacru de la scoala din Newtown, Connecticut, este un semnal de alarma pentru societatea americana, ale carei standarde morale s-au redus simtitor în ultimii ani. Armele de foc se afla la dispozitia oricui si sunt doar mobilul prin care se poate pune în aplicare ceea ce copiilor li s-a inoculat deja in minte din filmele cu crime, cu care acestia îsi alimenteaza imaginatia înca de la o vârsta mica.
Octavian DC verde Guvernatorul acestui stat, Dannel Malloy, a spus ca „raul a vizitat aceasta comunitate în ziua de vineri”.  Scolile din care binele a fost dat afara (copiii nu mai primesc nici un fel de educatie morala) sunt vizitate tot mai des de acest „rau”.
Vina o poarta în primul rând, societatea, care este refractara în a-si gasi un timp minim pentru a stabili cauzele ce conduc la astfel de situatii. Daca încerci sa discuti despre violenta propagata în toate filmele si despre liberalizarea accesului la arme, nu te ia nimeni în seama. Se discuta putin despre aceste lucruri, în general doar când au loc astfel de masacre. Oamenii s-au obisnuit deja sa nu faca nimic în acest sens.
Ce masuri se pot lua pentru prevenirea altor evenimente de acest gen (nu numai în scoli, dar si în alte locatii)? Din pacate, nu cred ca exista un remediu imediat.  Ar trebui sa se înceapa prin a-i educa pe copii împotriva violentei si a restrictiona accesul la materialele care le sadesc în minte astfel de idei, continuând cu îngradirea accesului la arme.
Daca legea ar interzice aceste arme, sunt convins ca numarul masacrelor ar scadea. Americanii au urmatorul mit: „Cine vrea sa faca rost de arma, tot face rost”.  Acesta nu este un argument, nu are nici un suport logic. În acest caz, ar trebui sa se liberalizeze de pilda, si drogurile. Prietenii mei care sunt proarme spun ca accesul la arme îi protejeaza împotriva unui eventual regim totalitar. Cine stie cum se mai schimba situatia pe viitor?

Daca populatia din Siria ar detine 10% din armele pe care le au cetatenii americani, regimul Assad ar fi cazut demult, spun ei.
Ar trebui sa fie obligatoriu un examen psihologic atent pentru cei care încearca sa achizitioneze o arma, iar detinerea permisului de port-arma ar trebui sa impuna controale periodice pentru a se stabili daca posesorul armei este pe mai departe o persoana fara probleme psihice.

În SUA exista mai multe arme pe cap de locuitor decât în oricare alta parte a lumii. Americanii sunt de parere ca dreptul de-a purta arma este „sfânt”, fiind stipulat în al doilea amendament al Constitutiei, ceea ce înseamna mult pentru ei. Cred ca majoritatea nu gândesc mai departe de atât. Ei considera ca acest amendament ne separa de alte tari ale lumii. Libertatea, inclusiv aceea de-a purta arma, îi face mai puternici decât orice alta natie de pe glob. Este clar ca „plusurile” si „minusurile” nu sunt analizate în mod serios. Ce este mai important: sa ne credem liberi si diferiti fata de toata lumea sau sa reducem numarul unor astfel de mascare si copiii nostri sa fie mai siguri în scolile americane?

 

Impartaseste

Octavian Dumitru Curpas a etichetat acest articol cu: , , , ,

Un comentariu

  1. Goe spune:

    Si daca incep sa si printeze arme cu imprimante 3D?le eliminam si pe alea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com