Misterul miilor de camionete Toyota din dotarea ISIS

 

isis trucks toyota

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Grupurile de luptatori ISIS sunt greu de lovit, datorita mobilitatii asigurate de mii de camionete Toyota, pe platformele carora sunt montate mitraliere. Din momentul decolarii bombardierelor rusesti de la baza din Latakia si pîna cînd ajung la verticala obiectivelor din centrul si estul Siriei, trec 10-15 minute. În acest interval de timp, luptatorii ISIS îmbarcati pe camionete Toyota se pot deplasa 3-5 km fata de coordonatele GPS comunicate pilotilor rusi si setate în mecanismul de dirijare al bombelor acrosate.

http://militaryvideos.com/

http://militaryvideos.com/

De aceea, majoritatea loviturilor aeriene ale aviatiei ruse s-au axat pe bombardarea tintelor fixe precum depozite de carburanti si munitii, centre de comanda si transmisiuni, centre de fabricare a explozibililor.

Rusia si-a schimbat strategia în Siria

Pe baza cercetarii îndelungate cu avioane fara pilot ( drone ), rusii estimeaza ca ISIS ar detine un parc impresionant de format din aproape zece mii de camionete Toyota Hilux si Toyota Tacoma. Cu toate acestea, japonezii de la Toyota au o evidenta foarte clara a vînzarilor la prima mâna, interzicînd livrarea camionetelor fabricate în Japonia si Coreea de Sud, catre grupari teroriste. Toyota a informat ca în baza sa de date figureaza cîteva sute de camionete Toyota Hilux, vîndute în Irak si care ar fi putut fi capturate de ISIS.

https://upload.wikimedia.org

https://upload.wikimedia.org

Alte 43 de camionete Toyota Tacoma noi, apar în 2014, ca livrate rebelilor ”moderati” din Siria de ministerul de Externe al SUA. Toyota are unele suspiciuni privind un lot de 800 Toyota livrate Australiei în 2014 si 2015, care au fost rerutate catre Orientul Mijlociu. Totusi, Australia participa cu avioane F-18 în cadrul coalitiei anti-ISIS condusa de SUA care bombardeaza în Irak si Siria.

http://www.caradvice.com.au/

http://www.caradvice.com.au/

Cel mai mare parc de camionete Toyota Hilux si Toyota Tacoma (aproximativ 20.000 de bucati ) l-ar detine armata SUA. Camionetele Toyota au fost modificate din fabricatie, conform cerintelor armatei SUA, pentru a putea fi folosite în misiunile de patrulare. Cele mai importante elemente introduse, fiind un cadrul metalic sudat pe platforma si unul în locul usii din dreapta, special create, pentru ca pe ele sa se monteze mitraliere.

http://img60.imageshack.us/

http://img60.imageshack.us/

Pe timpul ocupatiei americane a Irakului, mii de Toyota Tacoma, au fost livrate fortelor de ocupatie americane. Au primit astfel de masini si grupurile paramilitare siite create de SUA, în Irak, pentru a mentine ordinea. Ulterior si fortele pentru Operatiuni Speciale americane din Afganistan au fost dotate cu acest tip de camioneta care este mult mai silentioasa si mai rapida decît Humvee.

http://cs308831.vk.me/

http://cs308831.vk.me/

În urma colaborarii dintre General Motors si Toyota, aproape un milion de camionete Toyota Hilux, Toyota Tacoma si SUV-uri Toyota Land Cruiser au fost construite în fabricile din statele Mississippi si Texas. Din 2010, întreaga productie de Toyota Tacoma a fost dirijata spre noua sa fabrica din San Antonio ( Texas ).  Odata cu retragerea militarilor americani din Irak si din Afganistan, camionetele Toyota ale armatei americane au fost reparate în SUA, vopsite în alb si puse în conservare.

17 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com