Minorii din Penitenciarul Bacau au jucat fotbal

Dupa doua ore de alergat pe terenul amenajat al Gaz-ului, scorul a fost de 7-4. Cei 24 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 si 18 ani, au de ispasit pedepse de câtiva ani, pentru tâlharie si furt

24 de minori, care sunt închisi în Penitenciarul Bacau, în regim semideschis, au fost dusi vineri, 12 august, pe terenul de fotbal de lânga gradina agrozootehnica de pe Calea Bârladului. Monitorizati si arbitrati de angajatii de la penitenciar, minorii care au de ispasit pedepse pentru diverse infractiuni s-au bucurat de libertate. ”S-au format doua echipe mari, de 12 jucatori. Toti au avut un comportament bun, au alergat si s-au bucurat de spatiul deschis oferit de teren”, a precizat Silviu Cârlescu, educator în cadrul Penitenciarului Bacau si arbitru la acest meci. Minorii cu vârste între 16 si 18 ani, care au participat la meci, au de ispasit pedepse între 2 si 6 ani. ”Majoritatea sunt închisi pentru tâlharii, jaf-uri si furturi calificate. Ei au fost selectati din cauza comportamentului bun dovedit în ultima perioada”, a mai spus Cârlescu. Minorii vor beneficia în aceasta perioada de vara de doua iesiri lunare în afara curtii penitenciarului.

Majoritatea sunt cazuri pierdute pentru societate

În momentul de fata, Penitenciarul Bacau este casa pentru 36 de minori. Marea majoritate nu au absolvit zece clase, dar în detentie sunt nevoiti sa urmeze cursuri, iar cei care au acest nivel de studii, pot face cursuri de calificare. ”Acum este vacanta si pentru minorii din penitenciar. Totusi ei sunt implicati în mai multe activitati ocupationale si educationale”, a mai spus Silviu Cârlescu. Chiar daca sistemul penitenciar îsi doreste sa-i faca sa devina utili societatii, rezultatul nu este, de cele mai multe ori, unul favorabil. ”Sunt personalitati în formare, iar perioada de încercare este lunga. Facem tot ce ne sta în putina, dar poate  salvam doar 1% pentru societate. Suntem doar o veriga, iar de cele mai multe ori ei esueaza”, a concluzionat Silviu Cârlescu.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com