Ministerul Educatiei verifica dosarul de conferentiar al lui Costel Ceocea, seful SIF Moldova

Ministerul Educatiei Nationale ne-a informat ca în perioada urmatoare Corpul de control va efectua o misiune la Univesitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau, pentru a verifica daca Costel Ceocea, presedintele Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova, si-a obtinut legal titlul de conferentiar. Ministerul s-a sesizat în urma articolelor din ziarul Adevarul, referitoare la sponsorizarile date  de seful SIF înainte de a deveni conferentiar, cu un dosar în afara legii.costel Ceocea SIFM

Dupa o luna si jumatate de la investigatiile ziarului Adevarul, Ministerul Educatiei Nationale anunta ca îsi trimite Corpul de control sa faca propriile verificari. În cazul în care vor constata ca titlul de conferentiar a lui Costel Ceocea a fost dat ilegal,  acesta va fi retras. La începutul lui februarie Ministerul a somat Universitatea „Vasile Alecsandri“ condusa de Valentin Nedeff sa explice cum de i s-a acordat titlul de conferentiar „sponsorului“ Ceocea. Institutia de învatamânt superior de stat din Bacau nu a raspuns nici pâna la aceasta data solicitarii.

La finalul lunii ianuarie presedintele SIF Moldova si-a depus dosarul pentru un post de conferentiar, pentru care a candidat singur. Propriul dosar nu respecta criteriile minimale stabilite de Minister. Mai precis, în activitatea lui Ceocea nu exista contributii stiintifice în domeniu, recunoscute de comunitatea internationala. Însa asta nu a împiedicat Comisia de Examinare din cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri“, condusa de rectorul Valentin Nedeff, sa-i atribuie titlul. În ultimii ani între Costel Ceocea si mai multi membri ai comisiei au existat colaborari. Mai mult, seful SIF Moldova a sponsorizat Universitatea si sume frumoase de bani au ajuns la fiul rectorului Nedeff.Universitatea „Vasile Alecsandri“din Bacau îl va avea rector, pentru urmatorii patru ani, tot pe Valentin Nedeff

Ministerul Educatiei Nationale: Corpul de control va efectua în perioada urmatoare o misiune de control la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau“Universitatea Vasile Alecsandri (3)

„În conformitate cu prerogativele conferite prin Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 121: „Ministerul Educatiei (…) este autoritate publica si este abilitat sa urmareasca, sa controleze aplicarea si respectarea reglementarilor legale în domeniul învatamântului superior si sa aplice, daca este cazul, sanctiuni. De asemenea, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului controleaza modul în care universitatile îsi exercita autonomia universitara, îsi asuma misiunea generala si pe cea proprie si îsi exercita raspunderea publica.”

Verificarea si controlul respectarii reglementarilor legale în domeniul învatamântului superior la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau este de competenta Corpului de control din MENCS. Pentru a verifica aspectele semnalate în articolele dumneavoastra, Corpul de control va efectua în perioada urmatoare o misiune de control la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau“, se arata în raspunsul oficial al Ministerului Educatiei Nationale si Cecetarii Stiintiice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com