Ministerul Educatiei Nationale a avizat integral „Oferta de programe de formare continua a C.C.D. Bacau, pentru anul scolar 2014 – 2015”

Aceasta contine trei programe proprii de formare, acreditate de Ministerul Educatiei, care însumeaza 240 ore si ofera participantilor 65 credite profesionale transferabile: Integrarea TIC în procesul educational, Educatie civica – formarea profesorilor si Strategii de consiliere educationala a parintilor.

CCD BacauCCDDe asemenea, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, CCD Bacau ofera programul de formare continua acreditat Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii.

Totodata, institutia bacauana a propus 100 de cursuri, care au fost supuse avizarii Ministerului Educatiei, 30 dintre ele, fiind noi.

Dascalii din judetul nostru au fost invitati sa se înscrie la aceste programe, oferta fiind ordonata pe urmatoarele sectiuni:

  • Curriculum – 13 programe;
  • Management  – 9 programe;
  • Strategii educationale – 19 programe;
  • Consiliere metodica  – 30 programe;
  • Evaluare – 1 program;
  • Consiliere psihopedagogica  – 3 programe;
  • Educatie non-formala  – 16 programe;
  • Dezvoltare personala  – 5 programe;
  • Cursuri destinate personalului didactic auxiliar si nedidactic  – 4 programe.

 La solicitarea Ministerului Educatiei, CCD Bacau va organiza în premiera, doua programe de formare continua: ”Managementul institutiilor de învatamânt din perspectiva strategiei anticoruptie în educatie”, destinat personalului de îndrumare, conducere si control din învatamântul preuniversitar, consilierilor educativi si scolari, dirigintilor, dar si cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, si ”Abilitarea curriculara Gabriel Stan-CCD Bacaua cadrelor didactice din învatamântul primar pentru clasa pregatitoare”, destinat persoanalului didactic din învatamântul primar. În colaborare cu inspectorii scolari, si în acest an, CCD Bacau va implementa un alt proiect important al Ministerului Educatiei: ”Abilitarea corpului de metodisti pentru realizarea inspectiei scolare de specialitate”,  destinat cadrelor didactice, care au minim sase ani de activitate si gradul didactic II. „Oferta pentru acest an scolar este mai bogata, venind astfel în întâmpinarea solicitarilor din sistem. Faptul ca Ministerul Educatiei Nationale a avizat-o integral, confirma necesitatea acesteia. Deja, pâna în acest moment, foarte multe cadre didactice bacauane s-au înscris la programele noastre, situatie care  ne motiveaza”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

De asemenea, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat în premiera programul de formare continua Sahul în scoala – program national optional, ca proiect prioritar, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar si avizat de Ministerul Educatiei Nationale, în conditiile în care ministrul Remus Pricopie a aprobat Programele scolare pentru disciplina optionala „Educatie prin sah”, anul I si anul al II-lea de studiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com