„Cele mai bune lectii de civica”

Sub patronajul Ambasadei S.U.A. la Bucuresti, Centrului Cultural American si  Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Asociatia de Educatie Civica – Filiala Bucuresti a organizat Conferinta Nationala „Democratia în viata de zi cu zi”, care s-a desfasurat în perioada 1- 3 aprilie 2011, la Sinaia.

 

Evenimentul a marcat încheierea proiectului „Democratia în viata de zi cu zi”, finantat de Ambasada S.U.A la Bucuresti si derulat de Asociatia de Educatie Civica – Filiala Bucuresti, în perioada octombrie 2008 – martie 2011, în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

 

În cadrul atelierelor de lucru, care s-au desfasurat în cadrul conferintei au fost mediatizate exemplele de buna practica, rezultate în urma derularii proiectului si a fost lansat ghidul „Cele mai bune lectii de civica”. Organizatorii au apreciat activitatea Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau si Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, care functioneaza în cadrul institutiei bacauane, în mod deosebit pentru initierea si implementarea proiectului educational „Prevenirea si combaterea delincventei juvenile în scolile bacauane”, coordonat de profesorul Lucica Ciuperca, dar si de Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Acesta se defasoara în acest an scolar, în parteneriat cu diferite institutii publice si cu o serie de ONG-uri reprezentative la nivel local si judetean.

 

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea elevilor în procesul formarii unui comportament social integrator si securizant, în perspectiva maturizarii acestora.   Initiatorii acestuia si-au propus evaluarea fenomenului delincventei juvenile în scoli, identificarea factorilor de risc comportamental la elevi, constientizarea de catre acestia a pericolelor la care se expun si reintegrarea elevilor „cu probleme” în colectivele scolare si în comunitate.

Pâna în acest moment, în cadrul  proiectului s-au desfasurat 170 de activitati distincte, în care au fost implicate peste 119 cadre didactice si 7971 elevi din scolile si liceele bacauane.

 

De asemenea în cadrul conferintei a avea loc si festivitatea de premiere a profesorilor care au participat cu proiecte didactice la concursul „Creativitate si inovatie în învatamânt. Cele mai bune lectii de civica”, Editia 2010-2011.La sectiunea învatamânt liceal, premiul I a fost adjudecat de profesor Lucica Ciuperca, de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, structura a Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau .„Suntem convinsi ca prezenta noastra la aceasta conferinta a contribuit, atât la consistenta discutiilor, cât si la asigurarea schimbului de experienta, cu privire la promovarea exemplelor de buna practica la nivel national, în domeniul educatiei civice.”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com