Jonglerii cu terenuri

Gheorghe Stan  ii acuza pe reprezentantii Primariei Bacau de nereguli grave in aplicarea legilor fondului funciar. Mai exact, bacauanul Gheorghe Stan, ca procurator al Nataliei Stan, are de primit o suprafata de 1.074 de metri patrati la strada Alecu Russo, in vecinatatea Gradinitei 27. Din vechiul amplasament, Gheorghe Stan a primit doar o fâsie de 104 metri. Restul suprafetei este ocupat de Gradinita 27 (836 de metri patrati), iar 133 de metri, potrivit expertizei facute de expertul topo-cadastru Mihai Timaru, de mostenitorii Didinei Paulet Petrenjel. Cei 133 de metri patrati, solicitati pe legea 10/2001, sunt „marul discordiei” dintre Gheorghe Stan si Primaria Bacau. Dupa ce s-a judecat cu municipalitatea la Judecatorie si Tribunal, si a pierdut, Gheorghe Stan are o ultima speranta in procesul de la Curtea de Apel Bacau.
Amplasamentele aflate la dosar, puse la dispozitie de Gheorghe Stan, indica faptul ca suprafata de 133 de metri (atribuita mostenitorilor lui Paulet Didina, intr-un lot de 1400 de metri patrati), ar fi trebuit sa intre in posesia lui. Dupa ce Gheorghe Stan a pierdut procesul la Judecatoria Bacau, a comandat o expertiza lui Mihai Timaru, expert topo. Potrivit raportului tehnic, terenul proprietate a Nataliei Stan este ocupat astfel: 836 de metri patrati Gradinita 27 si 133 de metri patrati de mostenitorii Didinei Paulet (improprietariti in 2005). „Din totalul suprafetei, reclamantei Natalia Stan i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru suprfata de 104 metri patrati”, se arata in expertiza. „Cei de la primarie au suprapus intentionat amplasamentele. Didina Paulet, dar si ceilalti care au avut pamânt pe Alecu Russo, aveau fâsii cu latime mica la strada, dar lungi. Mostenitorii ei au primit o suprafata importanta, de 1.400 de metri patrati, care se suprapune pe dreptul meu de proprietate”, afirma Gheorghe Stan. Mostenitorii familiei Paulet au vândut terenul in 2007. Terenul, aflat in oras, la strada, a reprezentat o adevarata comoara.

Iarna nu-i ca vara, despagubirile nu-s ca terenul

Reprezentantii Primariei Bacau au propus pentru restul suprafetei pentru care Gheorghe Stan are drept de proprietate sa fie despagubit. „Noi l-am propus la despagubiri. Domnul Stan ar trebui sa caute dreptatea in instante si nu in presa. Intotdeauna, cineva iese pierzator, cineva este nemultumit”, a declarat Ovidiu Popovici, secretarul municipiului Bacau. In 2009, Tribunalul Bacau a respins contestatia formulata de Gheorghe Stan ca nefondata. Acum, ultima cale de atac este Curtea de Apel. „Ma lupt pentru acest teren, care a apartinut familiei mele, pentru ca are valoare. Daca ar fi la tara, nu merita efortul. Despagubirile nu se ridica la valoarea terenului”, a mai declarat Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com