Jerome Aumente preda cursuri de jurnalism economic si in Bacau

Ambasada SUA in Romania organizeaza o serie de seminarii de jurnalism economic,  ce vor fi sustinute de specialistul in media si comunicare, Jerome Aumente, consilier al decanului School of Communication and Information, din cadrul Rutgers University, din statul New Jersey.

In cariera sa, Aumente a pregatit peste 14,000 de jurnalisti de pe aproape toate continentele si a fost consultant al Fundatiilor Ford, John S. and James L. Knight si al German Marshall Fund. Cursurile vor avea loc in perioada 11-15 aprilie, la Bucuresti, Bacau, Galati si Iasi.

Jerome Aumente a scris trei carti despre jurnalism, noile tehnologii de comunicare si internet si este coautor al altor doua carti. A castigat mai multe premii in SUA pentru activitatea profesionala si cartile scrise.

 

„In timpul seminarului, Aumente va explica tehnici pe care jurnalistii le pot utiliza pentru a prezenta informatii economice de larg interes intr-un limbaj cat mai accesibil publicului larg, astfel incat numarul cititorilor sau al audientei sa creasca pe acest segment media. Aumente va vorbi despre modul de selectie a subiectelor care pot ajuta audienta sa inteleaga deciziile economice care le afecteaza viata, relevanta informatiilor economice nationale si a celor locale, cresterea numarului de stiri cu privire la programele Uniunii Europene, cautarea surselor.

El va arata modul in care folosirea platformelor multimedia si a internetului pot creste audienta”, a declarat Mihaela Armaselu, consilier in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.

 

In ultimii ani, importanta jurnalismului economic, financiar si de afaceri a crescut exponential  avand in vedere influenta acestor domenii asupra vietii tuturor. Reporteri din orice department transmit acum stiri cu caracter economic, deoarece economia afecteaza fiecare sector de activitate.

 

Criza economica a avut un impact semnificativ si asupra organizatiilor de presa prin reducerea numarului angajatilor si a incasarilor din publicitate.

Aceasta serie de seminarii isi doreste sa ofere informatii care pot ajuta la cresterea audientei, a impactului produselor de presa asupra publicului, sa ajute la profesionalizarea jurnalistilor si implicit a publicului.

Ambasada SUA invita la aceste evenimente reporteri, sefi de sectii, editori si reprezentanti ai managementului din presa scrisa si online, televiziuni, radiouri, atat din orasele mentionate, cat si din orasele si judetele invecinate.

Institutiile de presa din Bucuresti sunt rugate sa ia legatura cu reporterii corespondenti din teritoriu pentru a-i informa despre posibilitatea participarii la aceste seminarii.

Seminariile sunt deschise si reprezentantilor ONG-urilor si asociatiilor de presa si studentilor la facultatile de profil. Participarea este gratuita.

 

Seminariile vor fi interactive, iar Jerome Aumente va impartasi jurnalistilor din experienta sa si va raspunde la intrebari. Traducerea in limba romana va fi asigurata.

 

Intalnirile vor avea loc dupa cum urmeaza:

 

Luni, 11 aprilie – Bucuresti, intre orele 9 -12, la Centrul Cultural American, Str. Dumbrava Rosie nr. 10 (intre Parcul Gradina Icoanei si Piata Spaniei)

 

Miercuri, 13 aprilie –  Galati, intre orele 9-12, la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati, Str. Mihai Bravu, nr. 6 ( http://www.bvau.ro/ )

 

Joi, 14 aprilie – Bacau, intre orele 9-12, la American Corner Bacau, Casa Corpului Didactic Bacau, Str. Oituz nr. 24 ( http://www.ccdbacau.ro/biblioteca/biblioteca.html )

 

Vineri , 15 aprilie  – Iasi, intre orele 9-12, la American Corner Iasi, Str. Bucium nr. 34 (fosta Moldomobila, langa Carrefour Felicia)

 

 

JEROME AUMENTE

 

Jerome Aumente este Profesor Emeritus si consilier special al decanului School of Communication and Information  (SC&I) din cadrul Rutgers University din New Jersey. Este fondatorul Catedrei de Jurnalism si Studii Media si directorul fondator al Journalism Resources Institute (JRI), ambele parte a School of Communication and Information (SC&I).

 

S-a alaturat echipei de profesori a Rutgers University in anul 1969, dupa aproape un deceniu de experienta ca jurnalist la ziare din Statele Unite ale Americii si Europa. A absolvit Rutgers University, Columbia University Graduate School of Journalism si a beneficiat de o bursa Nieman la Harvard University, unde a studiat afaceri urbane si afaceri canadiene. Este fondatorul Catedrei de Jurnalism si al JRI. Ambele au devenit mai tarziu parte a noii School of Communication, Information and Library Studies, la a carei infiintare a contribuit de asemenea, la cererea rectorului.

 

Printre interesele lui Jerome Aumente in activitatea sa activitatea pedagogica, de cercetare si in cursurile de perfectionare pentru jurnalisti, se numara: internetul si noile tehnologii de comunicare; organizarea de cursuri pentru jurnalistii din presa scrisa si audiovizuala despre reportajele pe teme economice, de afaceri si financiare, guvern si politica, sanatate, medicina, mediu, dezvoltare urbana; libertatea, responsabilitatea si etica presei; dezvoltarea programei de predare si a cercetarii in universitati; noi abordari in formarea continua a jurnalistilor in era digitala si in contextul globalizarii. Jerome Aumente este consultant pe probleme de jurnalism si mijloace de comunicare in masa pentru mai multe organizatii publice si private.

 

In calitate de director al Journalism Resources Institute, Aumente a realizat proiecte in valoare de circa cinci milioane de dolari si a instruit peste 14.000 de jurnalisti. La acestea s-au adaugat alte proiecte desfasurate in Europa Centrala si de Est, in valoare de doua milioane de dolari.

Din 1989 a calatorit in strainatate de peste 170 de ori si a realizat programe in Europa (Polonia, Rusia, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Spania, Italia, Ungaria, Republica Ceha, Republica Slovaca, Lituania), in America Centrala si America Latina, in Orientul Mijlociu si Asia. In Statele Unite, a realizat opt programe destinate jurnalistilor din lumea araba si islamica la Meridian International Center din Washington D.C. A tinut 14 seminarii de jurnalism la centre ale International Broadcasting Bureau din Washington si din strainatate.

Aumente a primit premiul Columbia University Graduate School of Journalism pentru realizarile pedagogice si cursurile de perfectionare jurnalistica, premiul pentru intreaga cariera, acordat de  New Jersey Press Association si the President’s Award for Public Service acordat de Rutgers University.

A publicat trei carti si este coautor al altor doua carti despre dezinformare, noile tehnologii de comunicare si rolul internetului, jurnalismul in Europa Centrala si de Est.

In prezent lucreaza la o noua carte despre educatia si pregatirea jurnalistilor in SUA si peste hotare, in secolul XXI si in contextul schimbarilor majore produse de internet si de noile forme de comunicare.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com