Jerome Aumente a sustinut prelegeri de jurnalism economic

Profesorul Jerome Aumente, consilier al decanului School of Comunication a sustinut la American Corner din Bacau un seminar de jurnalism economic. Evenimentul a fost pus la punct de reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti. In cariera sa, Aumente a pregatit peste 14 mii de jurnalisti de pe toate continentele. In România, în perioada 10-15 aprilie a sustinut seminarii in orasele Iasi, Galati, Bucuresti si Bacau. Jerome Aumente a vorbit despre dezvoltarea jurnalismului online, despre cresterea volumui de publicitate pentru internet, dar si despre modalitatile de realizare a unei stiri pe domeniul economic. La intrebarile jurnalistilor, Jerome Aumente a facut referiri si la Wikileaks sau revolutiile din lumea araba. Profesorul crede ca pentru cel putin un an se vor face simtite efectele acestor revolutii si în planul economiei mondiale. Pretul barilului de petrol va creste, fapt ce va aduce unele dificultati unor tari mari consumatoare de titei. Va fi afectata si China dar si alte economii dependente de petrolul din zona araba. Un alt efect, previzibil, este dezvoltarea sectorului de producere a energiei verzi, regenerabile. Profesorul Aumente considera ca interventia NATO este justificata si din punct de vedere moral, pentru dezrobirea popoarelor care se afla sub dictatura.

 

 

O carte de vizita impresionanta

 

Jerome Aumente este Profesor Emeritus si consilier special al decanului School of Communication and Information  (SC&I) din cadrul Rutgers University din New Jersey. Este fondatorul Catedrei de Jurnalism si Studii Media si directorul fondator al Journalism Resources Institute (JRI), ambele parte a School of Communication and Information (SC&I).

 

S-a alaturat echipei de profesori a Rutgers University in anul 1969, dupa aproape un deceniu de experienta ca jurnalist la ziare din Statele Unite ale Americii si Europa. A absolvit Rutgers University, Columbia University Graduate School of Journalism si a beneficiat de o bursa Nieman la Harvard University, unde a studiat afaceri urbane si afaceri canadiene. Este fondatorul Catedrei de Jurnalism si al JRI. Ambele au devenit mai tarziu parte a noii School of Communication, Information and Library Studies, la a carei infiintare a contribuit de asemenea, la cererea rectorului.

 

Printre interesele lui Jerome Aumente in activitatea sa activitatea pedagogica, de cercetare si in cursurile de perfectionare pentru jurnalisti, se numara: internetul si noile tehnologii de comunicare; organizarea de cursuri pentru jurnalistii din presa scrisa si audiovizuala despre reportajele pe teme economice, de afaceri si financiare, guvern si politica, sanatate, medicina, mediu, dezvoltare urbana; libertatea, responsabilitatea si etica presei; dezvoltarea programei de predare si a cercetarii in universitati; noi abordari in formarea continua a jurnalistilor in era digitala si in contextul globalizarii. Jerome Aumente este consultant pe probleme de jurnalism si mijloace de comunicare in masa pentru mai multe organizatii publice si private.

 

In calitate de director al Journalism Resources Institute, Aumente a realizat proiecte in valoare de circa cinci milioane de dolari si a instruit peste 14.000 de jurnalisti. La acestea s-au adaugat alte proiecte desfasurate in Europa Centrala si de Est, in valoare de doua milioane de dolari.

Din 1989 a calatorit in strainatate de peste 170 de ori si a realizat programe in Europa (Polonia, Rusia, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Spania, Italia, Ungaria, Republica Ceha, Republica Slovaca, Lituania), in America Centrala si America Latina, in Orientul Mijlociu si Asia. In Statele Unite, a realizat opt programe destinate jurnalistilor din lumea araba si islamica la Meridian International Center din Washington D.C. A tinut 14 seminarii de jurnalism la centre ale International Broadcasting Bureau din Washington si din strainatate.

Aumente a primit premiul Columbia University Graduate School of Journalism pentru realizarile pedagogice si cursurile de perfectionare jurnalistica, premiul pentru intreaga cariera, acordat de  New Jersey Press Association si the President’s Award for Public Service acordat de Rutgers University.

A publicat trei carti si este coautor al altor doua carti despre dezinformare, noile tehnologii de comunicare si rolul internetului, jurnalismul in Europa Centrala si de Est.

In prezent lucreaza la o noua carte despre educatia si pregatirea jurnalistilor in SUA si peste hotare, in secolul XXI si in contextul schimbarilor majore produse de internet si de noile forme de comunicare.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com