Izvoarele cu efecte curative din Bacau

Apa cu puteri miraculoase se gaseste la Slanic Moldova („Perla Moldovei“), Târgu Ocna, Moinesti dar si în comuna Sarata, la mica distanta de Bacau. La bazele de tratement din judet pot fi tratate sau ameliorate afectiuni reumatice, respiratorii, boli interne, ale pielii sau chiar problemele cardiace

Printre cele mai cautate destinatii turistice din judetul Bacau se numara si locurile în care sunt amenajate izvoare folosite la tratarea unor boli. Statiunea Slanic Moldova este unul din primele locuri din tara în care au fost amenajate baze balneare. Apele bogate în sodiu, sulf, carbon dar si alte minerale, descoperite din 1801, sunt folosite în tratarea si remediul multor afectiuni. „Perla Moldovei“ vine cu tratament si asistenta medicala completa pentru tulburarile digestive (gastrite, ulcer, colite, constipatie), boli metabolice, nutritionale, dar si ale rinichiului. Statiunea este recunoscuta pentru cele peste 22 de izvoare minerale si se afla în topul primelor locatii de tratament din tara, deoarece, în afara tratamentului propriu-zis ofera si posibilitatea practicarii altor activitati de agrement. Locurile pitoresti, muntii abrupti ofera posibilitatea unor drumetii iar în viitorul apropiat aici se va amenaja o pârtie de schi.

Salina Târgu Ocna si izvoarele dealului Magura

O alta locatie apreciata de turisti, aflata la doar 15 kilometri de „Perla Moldovei“ este orasul Târgu Ocna. Salina dar si izvoarele minerale de la baza dealului Magura, amenajate înca din 1888, sunt principalele atractii. Darurile naturii au fost aici incluse în „Centrul Balnear Parc Magura Târgu Ocna“. În urma unei investitii finalizate în urma cu doi ani a fost creat un strand  si o baza de tratament complexa, care dispune de spatii de testare medicala, fizioterapie, întretinere corporala si cabinete pentru tratarea mai multor boli. „Izvoarele de la noi trateaza afectiuni reumatice si respiratorii. Vin multi turisti, din localitatile învecinate dar si din alte locuri din tara. În oras si împrejurimi gasesc spatii de cazare în hoteluri sau pensiuni, la cele mai mici preturi“, a spus Floarea Ivanof, primarul orasului Târgu Ocna.

Fonduri europene pentru apele din Moinesti

Moinestiul are toate sansele sa reapara pe harta turistica a României, dupa ce îsi va reamenaja izvoarele din Parcul „Baile Minerale“, aflate în centrul orasului. Localitatea mai are înca patru izvoare cu efecte curative deseobite, pe dealul Osoiu, la Slatina. „Am primit finantarea europeana pentru reamenajarea Parcului Bai si în curând vom face licitatiile pentru amenajarea platoului si a zonei izvoarelor. Speram sa se faca aici si un centru spa si de tratament. Din pacate, izvoarele minerale sunt acum de nefregventat„, a spus Viorel Costea, purtatorul de cuvânt al Primariei Moinesti. Efectele curative ale izvoarelor din orasul lui Dada sunt cunoscute înca din 1860.

Sarata Bai, relaxare si tratament în weekend

La doar sapte kilometri de orasul Bacau se afla „Baza de Spiritualitate si Tratament „Fericitul Ieremia“ Sarata Bai“, care apartine acum Episcopiei Romano-Catolice din Iasi. În afara piscinelor cu apa sarata, locatia ofera si izvoare bogate în sodiu si magneziu. Turistii de weekend vin aici pentru bai sarate la piscina sau în cada dar si pentru petrecerea unor clipe linistite. Cura de bai are efecte benefice în reumatism, dureri ale muschilor, dar si în afectiunile pielii.

 

2 Comentarii

  1. Virgil spune:

    Ce este spiritual la baza de tratament din Sarata? Faptul ca intrarea este suprataxat? de biserica catolica? Au cumva patalama la mana eliberata de Dumnezeu, semnata si stampilata, conform careia trebuie sa vanda lucrurile pe care El le-a lasat gratis?

  2. Virgil spune:

    Ce este spiritual la baza de tratament din S?rata? Faptul c? intrarea este suprataxat? de biserica catolic?? Au cumva patalama la mân? eliberat? de Dumnezeu, semnat? ?i stampilata, conform c?reia trebuie s? vând? lucrurile pe care El le-a l?sat gratis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com