Israelul implineste 67 de ani. La aniversare este invitat si directorul CCD Bacau

Gabriel Stan, directorul CCD Bacau, a fost invitat de ambasadorul Statului Israel la Bucuresti, ES Dan Ben – Eliezer, Ateneul RomanDan Ben Eliezersa participe la evenimentul dedicat aniversarii a 67 de ani de existenta a statului Israel, care va avea loc marti, 28 aprilie, începând cu ora 18.30, la Ateneul Român.

În ultimii 11 ani Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost implicata direct în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului. Si în acest an institutia bacauana a initiat o serie de manifestari, dedicate problematicii predarii Holocaustului în scolile din România, precum emotionante întâlniri cu supravietuitori ai tragicului eveniment si, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continua “Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii”, acreditat de Ministerul Educatiei, destinat profesorilor de stiinte socio-umane si dirigintilor din învatamântul preuniversitar. „Permanent am militat pentru dezvoltarea unor Gabriel Stan, Gabriel Vlase, Dan Ben Eliezerproiecte menite sa contribuie, într-o maniera plenara, la afirmarea internationala a noului mediu educational din România.  Vizitele ambasadorilor israelieni la Bacau, prilejuite de lansarea programelor noastre, aprecierile si recomandarile acestora, au consacrat aceasta situatie. Asadar, nu pot decât sa-mi exprim satisfactia ca aceste initiative primesc confirmari importante, care consolideaza colaborarea multivalenta dintre România si Israel”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau.

IsraelDaltfel, la invitatia lui Gabriel Stan, Excelenta Sa Dan Ben – Eliezer,
ambasadorul Statului Israel în România, a efectuat în luna martie 2013, o vizita complexa la Bacau. Programul a cuprins întâlniri fructoase cu autoritati publice locale si judetene, oameni de afaceri, de cultura, politici si de presa. Remarcam faptul ca, odata cu celebrarea a 57 de ani de cooperare si dezvoltare internationala a Israelului si evidentiind programele educationale referitoare la rasism, xenofobie, antisemitism, extrem nationalism, intoleranta religioasa, antiislamism si antiamericanism, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost felicitata de Ministerul Afacerilor Externe al Israelului, prin Ambasada Statului Israel la Bucuresti.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com