Inca 700 de milioane de lei alocate pentru Armata. Aerostar va avea de lucru

Potrivit jurnalistului Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday de la TVR1, Aerostar Bacau ar putea primi o felie buna din cei 700 de milioane de euro alocati de curand pentru achizitia de echipamente militare si repararea aparatelor de zbor existente.

Boeing 737-200 Aerostar-DGFP (2)MIG21Ministerul Apararii Nationale (MapN) a primit de la Guvern o noua alocare bugetara, ca urmare a situatiei tensionate din Ucraina. Aerostar ar putea repara si dota cu echipamente  chiar si 10 MIG 21 Lancer, iar restul contractelor ar putea fi acordate industriei militare de la Brasov si Craiova. Moise Guran afirma ca in Romania ar putea ajunge si cateva baterii antiaeriene Patriot (potrivit lui Radu Tudor, Antena 3). Armata sta deficitar si la acest capitol, actualele baterii, de origine sovietica, dateaza din anii 60-70 si sunt aproape ineficiente. Armata, in ciuda analizei specialistilor din domeniul militar, niciodata nu a primit bugetul de 2,3%, necesar pentru realizarea dotarilor minime si pregatirea tehnica a militarilor. Emisiunea lui Moise Guran, de ieri, 30 aprilie,  integral aici, iar partea cu alocarile fata de Armata, de la min 6.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

  1. ax spune:

    Acesti bani ar trebui cheltuiti cu folos , in interesul national,achizitionand echipamente moderne pentru apararea antiaeriana si terestra.Banii nu trebuiesc risipiti la Aerostar,Craiova sau in alte fabrici din Romania care nu produc altceva decat tehnica total depasita,bani aruncati direct in buzunarele unor pricopsiti locali,dar fara nicio utilitate pentru sistemul national de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *