Golaniile lui Romeo Stavarache. Milioane de euro luati spaga de la asociatii sportive si din lucrarile publice

Stalpii de iluminat din centrul orasului Bacau, asociatiile sportive care au mancat milioane de euro in ultimii ani dar si un bloc ANL sunt cateva din locurile din care Romeo Stavarache si-a tras spagi in ultimii ani.  La acestea, au fost complici Liviu Goian, patronul 1TV Bacau si Liviu Cenusa, patronul Ziarului de Bacau.

Comunicat DNA:
Romeo Stavarache Romeo Stavarache„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, a inculpatilor:
– STAVARACHE ROMEO, primarul municipiului Bacau, în sarcina caruia s-au retinut în concurs 5 infractiuni de luare de mita;
– GOIAN LIVIU, în sarcina caruia s-au retinut în concurs 3 infractiuni de complicitate la luare de mita;
– CENUSA LIVIU VASILE, în sarcina caruia s-au retinut în concurs 2 infractiuni de complicitate la luare de mita
Din ordonantele de retinere întocmite de procurori a reiesit ca, în cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, în perioada 2008 – 2011, inculpatul Stavarache Romeo, direct sau prin intermediul celorlalti 2 inculpati, a pretins si primit, de la 4 oameni de afaceri, mai multe sume de bani dupa cum urmeaza:
1. La începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stâlp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari în baza contractului încheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.
În baza acestei solicitari, în perioada martie 2008 – octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 lei.
2. În luna ianuarie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti în doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.
3. În luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la acelasi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, încheiat între aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, având ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte în Bacau, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA.
În baza acestei solicitari, în perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1.259.789,03 lei.
4. În luna martie 2010, inculpatul Stavarache Romeo i-a solicitat, administratorului unei societati comerciale sa încheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa îsi execute în mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau încheiat cu aceasta societate. În baza acestei solicitari, au fost încheiate doua contracte în lunile martie 2010 si aprilie 2011, în baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.
5. În perioada martie – aprilie 2009, împreuna cu o alta persoana, i-a solicitat lui unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, în schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti în data de 24.04.2009.
În cauza se desfasoara cercetari si cu privire la alte persoane.
În cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie Bacau din cadrul M.A.I.
Inculpatilor Stavarache Romeo, Goian Liviu si Cenusa Liviu Vasile li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmând a fi prezentati, la data de 26 iunie 2014, la Curtea de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva“- se arata in comunicatul DNA, postat cu putine minute in urma.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , , , ,

2 Comentarii

  1. costy irinel spune:

    am si eu o intrebare, ca am o nelamurire, daca primarul ROMEO STAVARACHE a fost arestat, ce se intampla cu conducerea orasului, se fac noi alegeri pentru primarie sau viceprimarul automat devine primar? lamuriti-ma va rog

    • administrator spune:

      Romeo Stavarache a fost retinut si eliberat. Ar putea primi arestare 30 de zile si apoi prelungire, la o instanta independenta, cum este ICCJ. Doar daca sta mai mult de 90 de zile in arest, incepe procedura de destituire si organizarea alegerilor locale. Pana acolo mai este drum lung si se gaseste cineva sa semneze hartiile din primarie. Nu stiu ce sa va mai spun…nu stiu cine va mai lua spaga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com