Georgian Târnacop, respins de Judecatoria Bacau, in ciuda probelor UPDATE

Update 14.30:Respingerea contestatiei lui Georgian Tarnacop la Judecatoria Bacau nu este definitiva. Candidatul a facut deja recurs, care se judeca astazi la Tribunalul Bacau. „Inca mai am sanse sa ma inscriu in cursa pentru Primaria Bacau. Astazi astept o decizie favorabila la recursul care se va judeca la Tribunal“, a spus Georgian Tarnacop.

Candidatul independent Georgian Târnacop a fost respins definitiv din cursa electorala la Judecatoria Bacau. Independentul, cunoscut prin Efectul Tarnacop (care trebuia sa inceapa in luna mai) este revoltat de faptul ca magistratii bacauani nu i-au luat in considerare probele. Georgian Tarnacop ameninta ca va aduce mass-media centrala si ca va face o sesizare la nivel inalt al instantelor (CSM). „Asa ceva nu este posibil intr-o tara democratica. Instanta nici nu a vrut sa auda sau sa verifice probele administrate de mine. Biroul Electoral Municipal mi-a taiat de pe lista pe mama mea, o matusa, vecini sau pe unii sustinatori. Oamenii astia nu sunt in alta localitate, sunt in Bacau, eu sunt bacauan, iar ei nu sunt morti. Vreau sa depun plangeri la DNA dar si la alte institutii de control din aceasta tara. Am listele in regula. Mai mult, in cazul meu nu s-a respectat termenul legal de 24 de ore. Chiar daca am accepta ca BEM are dreptate, mie imi mai trebuiau 118 voturi. Daca imi raspundeau la timp, aveam timp intr-o ora sa adun listele. Am cerut un termen de prelungire, nici asta nu s-a acceptat. Trebuie sa stie toata tara, ca aici in Bacau lucrurile sunt atent controlate“, a spus Georgian Tarnacop.

Georgian Tarnacop a depus liste care contineau 4300 de semnaturi de sustinere, din care peste 1300 au fost anulate la Biroul Electoral Municipal (BEM). Pentru a-si depune candidatura la functia de primar al Bacaului ar fi avut nevoie de 3277 de semnaturi.

Georgian Târnacop a incercat sa faca o campanie inteligenta, prin teasing, sfatuit de consultanti din SUA iar aparitia lui pe scena politica din Bacau nu este nici acum pe deplin elucidata. In schimb, logica politica, privita din unghiul marilor jucatori politici din Bacau, indica faptul ca independenti precum Georgian Tarnacop sau Nicolae Zaharia incurcau calculele.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com