Georgian Tarnacop si Nicolae Zaharia, impiedicati sa candideze pentru Primaria Bacau

Georgian Târnacop (28 de ani) si Nicolae Zaharia (37 de ani), care si-au anuntat candidatura ca independenti

pentru fotoliul de primar al Bacaului, au fost respinsi de Biroul Electoral Municipal (BEM), pe motiv ca semnaturile lor nu ar fi valide. Pentru a fi validati în cursa electorala pentru Primaria Bacau, ca independenti, ei ar fi avut nevoie de 3277 de semnaturi de la bacauani. Georgian Târnacop a venit cu 4300 de semnaturi, iar Nicolae Zaharia cu 5400.

Georgian Târnacop a avut simbol preelectoral târnacopul si si-a facut simtita prezenta prin „Efectul Târnacop“, fiind consiliat de consultanti din SUA. In acelasi timp, Nicolae Zaharia a venit cu un Z stilizat în stil „Zorro“ si a purtat o campanie puternica în spatiul online, dar si prin pliante. Ambii vor da în judecata Biroul Electoral Municipal (BEM). Târnacop a organizat, ieri, un miting de protest si o conferinta de presa pe scarile primariei. „Eu am depus candidatura pe 30 aprilie. Nu mi s-a raspuns în termen de 24 de ore, ci dupa 62 de ore. Dupa ce mi-au taiat 1300 de semnaturi, mi-ar mai fi trebuit 118 voturi“, a spus Georgian Târnacop, dupa care a mai continuat: „Am deranjat, stricam jocurile lor de la Bacau. Sa nu uitam ca datele dupa care s-a orientat BEM sunt de la Evidenta Populatiei, care este în subordinea Primariei, adica a lui Stavarache. Chiar au fost 1300 de morti pe listele mele?“, a întrebat, retoric, Târnacop. Si Nicolae Zaharia s-a aratat indignat de situatie si a contestat decizia forului electoral. „BEM a facut un gest incalificabil. Mi-a respins candidatura cu o motivatie puerila, dar mi-a acceptat candidatura de consilier local.Am strâns semnaturile onest. Voi ataca în instanta decizia BEM Bacau“, a spus Nicolae Zaharia.

Biroul Electoral Municipal afirma ca în cazul listelor de sustinatori ale celor doi candidati au fost mai multe probleme: „Ambele candidaturi au fost respinse, deoarece numarul semnaturilor valabile a fost sub pragul cerut de lege. S-a verificat în baza de date si s-a constatat ca printre persoanele care au dat semnaturi se numarau fie persoane decedate, fie sub vârsta de 18 ani, sau care nu locuiesc în Bacau“, ne-a precizat judecatorul Simona Pamfil, presedintele Biroului Electoral Municipal Bacau.

În cursa pentru Primaria Bacau au fost depuse 13 candidaturi, din care trei independent. Doua dintre ele au fost deja respinse. Singura acceptata este a fostului primar Dumitru Sechelariu.

 

3 Comentarii

  1. Lunetistul spune:

    Constat ca exista un obicei: cand esti prins cu matza in sac dai vina pe altcineva. Pe mine unul, ca simplu votant, nu doresc decat un singur lucru, din cei 13 negrii mititei sa ramana doar UNUL. Dar acel UNU, sa fie doar al NOSTRU, al Bacauanilor. Nu dorim un Primar falimentar, un Primar care se iubeste singur, dorim un Primar care sa inteleaga ca este angajatul nostru, nu stapanul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com