Gala Premiilor Comunitatii Bacauane 2015

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane va avea loc joi, 14 mai, de la ora 18. Evenimentul, organizat de Fundatia de Sprijin Comunitar, va fi prezentat anul acesta de vedeta Melania Medeleanu, de la Prima Tv, implicata în numeroare programe sociale.

Melania Medeleanu, Prima TVSi în acest an evenimentul va avea loc la Complexul Levisticum. Gazda va fi Gala FSC (1)Melania Medeleanu prezenta pentru a doua oara la Gala bacauana. Pe lânga cariera în televiziune, Melania Medeleanu este cunoscuta pentru sustinerea activa a multor proiecte si initiative ale sectorului ONG din România, fiind implicata direct in activitatile educative oferite copiilor defavorizati din Clinceni, dar si pentru organizarea unei tabere anuale pentru copiii care sufera de boli incurabile. Prezenta ei la Gala va fi pro-bono, în acest fel ea dorind sa-si ofere suportul si exemplul personal pentru cauza umanitara a manifestarii. “Evenimentul s-a impus ca o frumoasa traditie pentru elita Bacaului de a se reuni pentru a-si oferi sustinerea semenilor defavorizati, dar si pentru a recunoaste si celebra meritele celor mai buni dintre ei în anul precedent. Si  la aceasta editie asteptam alaturi de noi peste 200 de oaspeti din rândul personalitatilor si membrilor marcanti ai comunitatii de afaceri si ai societaatii civile locale”, a precizat Gabriela Achihai, presedintele FSC.

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane 2014

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane 2014

Participarea companiilor si oamenilor de afaceri se face pe baza de sponsorizare deductibila din impozitul pe profit în conformitate cu prevederile legale. Pachetele de sponsorizare variaza, anul acesta, între 200 si 3000 de euro. Încasarile si fondurile obtinute la acest eveniment sunt destinate sustinerii  serviciilor de îngrijire si asistenta

medicala la domiciliu, un program prin care se ofera servicii medicale specializate, îngrijire corporala si menaj pentru batrânii singuri, bolnavi si persoanele imobilizate care nu mai au pe nimeni sa le aline suferinta.  „În acest an 600 de batrâni din Bacau au nevoie de  sprijin în lupta cu boala si saracia. Bunicii nostri, cei care ne-au crescut, cei care ne-au fost dascali, medici si ne-au vegheat primii pasi în viata, au acum nevoie de ajutorul nostru. Este datoria noastra morala sa nu-i uitam si sa le oferim ajutorul de care au nevoie!“, a precizat Ionut Chirita, coordonatorul proiectului Fundatiei de Sprijin Comunitar.

Ca in fiecare an, al doilea obiectiv principal al evenimentului va fi de a recunoaste public si a premia cele mai importante proiecte realizate in folosul comunitatii locale de ONG-uri, persoane fizice si firme. In acest sens, incepand de pe 20 aprilie si pana pe 04 mai publicul larg, institutiile si ONG-urile sunt invitate sa faca cat mai multe nominalizari la cele trei categorii de premii ale Galei, respectiv Premiul Comunitatii pentru o firma, pentru o institutie/ONG si pentru o persoana fizica. Nominalizarile se vor putea face on-line, pe siteul www.fsc.ro, pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Aici vor fi puse la dispozitie formulare electronice pe care cei interesati le pot completa cu informatiile esentiale despre actiuni si proiecte concrete, bine definite, derulate in 2014 in judetul Bacau, ce au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate. Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta.

„Premiile oferite in ultimii ani in cadrul Galei au reflectat cu adevarat cele mai importante proiecte de interes comunitar din Bacau. De aceea ne bazam si in acest an pe un numar cat mai mare de nominalizari care sa reflecte cat mai complet activitatea societatii civile bacauane. Ca in fiecare an evaluarea nominalizarilor va fi facuta de un juriu independent alcatuit din reprezentanti ai unor institutii publice si reprezentanti ai mass-media. In acest fel selectia castigatorilor va fi cat mai obiectiva si impartiala. Sunt incurajate si autonominalizarile, astfel incat cei care doresc sa-si faca cunoscute proiectele derulate in 2014 sau sa-si promoveze public partenerii si sustinatorii, pot sa o faca in cadrul singurului eveniment local care promoveaza initiativele societatii civile. Regulamentul concursului si metodologia de inscriere a nominalizarilor sunt disponibile pe pagina de web a Galei” (Ionut Chirita, coordonatorul evenimentului).

Gala FSC 2014

Gala FSC 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com