Fiul Olgutei Cocrea a fost eliberat

George Cocrea, seful Centrului Regional de Tranzit Bacau al Postei Române, a fost ridicat luni de DIICOT. El este cercetat pentru o presupusa implicare într-un grup infractional organizat, care opera în Olanda, cu carduri falsificate.

 

Olguta Cocrea (sursa foto: www.adevarul.ro)

George Cocrea (28 de ani), din Bacau, fiul fostei deputate PRM, Olguta Cocrea, a fost ridicat luni de procurorii DIICOT chiar din vila pe care o are la Lilieci. Procurorii au facut 14 perchizitii la domiciliul înculpatilor din judetele Neamt, Vâlcea, Suceava, Harghita, Bucuresti si Bacau. Dupa câteva ore de audieri în fata procurorilor, la miezul noptii, magistratii Tribunalului Bacau au decis sa lase în libertate trei din cei 12 retinuti. Ceilalti au primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Avocatul lui George Cocrea sustine ca la mijloc este o neîntelegere. „El este nevinovat. Un prieten de-al lui, care, a fost arestat preventiv, l-a rugat sa-i faca o piesa. El nu a stiut pentru ce este acea componenat, care valoreaza câtiva lei. Se gasesc si pe Internet. George apare si în interceptari, dar fara ca aceastea sa fie probe împotriva lui“, a spus avocatul Bogdan Pocovnicu. George Cocrea a fost eliberat ieri, în jurul orei 14.30, din arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau.

Casa din Lilieci este facuta in 2009 dintr-un credit

George Cocrea detine o frumoasa vila în satul Lilieci, din comuna bacauana Hemeius. Desi tânar, el are si o masina aproape noua. Avocatul Bogdan Pocovnicu afirma ca anchetatorilor le-au fost puse la dispozitie acte care dovedesc provenienta banilor din care a fost platita constructia acsei. „Pentru acea vila el a facut credit la banca. Atât creditul, cât si casa sunt facute în 2009, iar procurorii DIICOT vorbesc de activitatea grupului infractional în 2011. Cu alte cuvinte, el nu are nicio legatura ei“, a spus Pocovnicu. Avocatul bacauan afirma ca un alt credit al lui George Cocrea este achitat de mama lui, fostul deputat Olguta Cocrea.

Hotii de pe carduri au adus prejudicii de milioane de euro

Cei 9 inculpati, care au ramas în arest, au adus prejudicii de mai multe milioane de euro. Numai în lunile august si septembrie 2011 ei au retras din conturile altora peste 500 de mii de euro. „Membrii gruparii actionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizata fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card ?i falsificarea instrumentelor de plata electronica. Învinuitii efectuau apoi retrageri  frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane“, se arata în comunicatul DIICOT.

Se pare ca George Cocrea nu a ajuns niciodata în Republica Dominicana. „El a calatorit, în vacante, doar în Grecia si Italia. Nu a ajuns niciodata în Republica Dominicana“, a mai spus avocatul Pocovnicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com