Festivalul International „George Enescu“, afectat de criza, decalat in 2014

Festivalul International „George Enescu“ va avea loc în perioada 1-28 septembrie 2014 si nu 2013, asa cum era prevazut. Vor avea loc 150 de spectacole de muzica, opera si balet în Bucuresti si în alte centre culturale din tara: Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii, a decis ca acest festival international sa aiba loc odata la doi ani, iar in anii lipsa sa alterneze cu Festivalul „George Enescu“, de anvergura nationala. Motivul decalarii cunoscutului festival de muzica este bugetul restrans alocat de Guvernul Romaniei.

Comunicat

„Conducerea Ministerului Culturii si Comitetul de Organizare a Festivalului si Concursului International „George Enescu” au analizat bugetul propus de Guvern prin Ministerul Culturii , precum si structura si programul editiei din 2013. Având în vedere ca bugetul Festivalului este sustinut în cea mai mare parte de catre Guvernul României, pe fondul actualelor conditii economice, a fost regândita constructia acestuia în asa fel încât România sa continue sa organizeze acest eveniment la standarde internationale, facilitând un schimb cultural unic

între cultura si artistii români si patrimoniul cultural mondial.FESTIVALUL GEORGE ENESCU

 Guvernului României, în calitate de producator al Festivalului, i se alatura si Primaria Municipiului Bucuresti care va contribui cu o suma din bugetul propriu la fondurile necesare finantarii Festivalului. S-a analizat si posibilitatea continuarii atragerii unor fonduri din surse private, existând interes din partea unor companii. În urma analizei efectuate, s-a decis regândirea structurii si a modului de organizare a Concursului International „George Enescu”. În acest sens, s-a hotarât decalarea editiei din acest an a Concursului pentru aceeasi perioada a anului viitor – 2014 – astfel încât sa se desfasoare o data la doi ani, alternând cu editiile Festivalului  „George Enescu”. Aceasta modificare de calendar nu va afecta standardele Concursului, ci este menita sa permita o îmbunatatire a acestora, în conditiile efortului logistic si financiar pe care un astfel de demers îl presupune. Având în vedere ca înscrierile pentru Concursul „George Enescu” editia 2013 nu au început pâna la data efectuarii acestei analize, decalarea manifestarii nu va crea prejudicii eventualilor concurenti. Festivalul International „George Enescu” ramâne în atentia Guvernului si Ministerului Culturii ca prioritate a politicii culturale si de sustinere a brandului cultural de tara“, se arata in comunicatul Guvernului Romaniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com