Fanfara de la Bacioiu se pune pe picioare. 50 de copii au fost selectati si instruiti sa cante

Asociatia pentru o Europa Unita din Bacau a realizat jumatate din proiectul „Renasterea traditiilor culturale rome, calea spre dezvoltare armonioasa a comunitatii locale“, finantat prin mecanismul financiar european norvegian SEE, prin programul Fondul ONG din România, cu 73 200 de euro. La finalul, Fanfara de la Bacioiu, din comuna conferintabacauana Corbasca, va fi functionala, iar tinerii care au fost instruiti vor putea urca pe scena.

Asociatia pentru o Europa Unita, împreuna cu partenerii din proiect, Centrul de Fanfara de la Bacioiu (3)Resurse pentru Comunitatile de Romi, au organizat o întâlnire ieri, când s-a împlinit un an de la demararea actiunilor pentru reînfiintarea Fanfarei de la Bacioi. La conferinta au participat si edilii din comuna bacauana Corbasca dar si profesorii de muzica implicati în proiect.  „Dorinta comunitatii este de mult timp reînfiintarea simbolului local, “Fanafara de la Bacioiu”. Proiectul ajuta la dezvoltarea relatiilor interetnice si în perspectiva, a situatiei sociale si economice a populatiei de etnie roma din comuna Corbasca“, a spus Nicolae Zaharia, din cadrul asociatiei.

Irina AnghelinaProiectul a fost început în urma cu un an si trebuie finalizat pâna în luna aprilie Fanfara de la Bacioiu (1)2016. Printre obiectivele mentionate, devenite obligatorii, organizatorii trebuie nu numai sa reînfiinteze fanfara, ci sa le ofere instruire pentru ca acestia sa aiba o minima cultura muzicala. La final, 50 de copii si tineri dar si 108 adulti vor fi beneficiarii directi. „Pâna acum a fost realizata preselectia celor 50 de copii si tineri din Bacioiu; au fost tinute lectiile de muzica, conform programului stabilit, pentru ca beneficiarii directi sa fie initiati în tehnicile muzicale ale instrumentelor pentru fanfara. Copiii si tinerii implicati în proiect si-au îmbogatit repertoriul cu înca doua melodii dragi comunitatii iar beneficiarii directi ai proiectului au participat, lunar, la ateliere cu diferite tematici care i-a ajutat sa se cunoasca mai bine, sa se împrieteneasca si sa le creasca încrederea în proriile forte“, a spus Irina Anghelina, presedintele Asociatiei pentru o Europa Unita.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com