UPDATE Exclusiv: Protest in fata Primariei Bacau pentru demisia primarului Romeo Stavarache

UPDATE 12.10: „Am lipit listele la avizierul Primariei Bacau. Bacauanii trebuie sa poata lua la cunostinta de faptul ca pot scapa mai repede de acest primar care ne-a facut de rusine. Infractiunile primarului si clientelismul practicat ne-au adus unde suntem. Bacaul s-a depopulat, nu sunt locuri de munca si nici investitii“, a afirmat Vasile Botomei. 

Maine dimineata, de la ora 10,  avocatul dr. Vasile Botomei va prostesta in fata Primariei Bacau cu o pancarta dar si cu liste de semnaturi pentru demiterea primarului Romeo Stavarache. Edilul este acuzat de fapte grave de coruptie, in cel de-al doilea dosar Vasile Botomei si-a depus candidatura din partea Pro Demo pentru Primaria BacauDNA scos la iveala. Se pare ca in viitorul apropiat vor ajunge in fata judecatorilor si alteRomeo Stavarache si Ionut Tomescu acuze, legate de intelegerile pentru construirea hipermarcheturilor Real (Bell Rom 5, o spaga de 1 milion de euro, prin firma de constructii a lui Liviu Goian) si Cora (despre care se spune ca s-a cerut mita de 500 de mii de euro, pentru autorizatii, dar au intervenit avocatii).  Procurorii ar putea reveni si asupra licitatiilor si mitei luata dupa achizitionarea grupurilor 1 si 2 de cogenerare de la CET, loc in care va fi agatat din nou cumnatul lui Romeo Stavarache, Marius Stanila, care acum face puscarie pentru un an si patru luni, pentru santaj si abuz in functie. „Cer demisia de onoare a lui Romeo Stavarache. Ar fi Romeo Stavarache un gest simbolic, care ar mai spala din imaginea murdarita a orasului Bacau, condus de un spagar de notorietate. Daca nu-si va da demisia, ceea ce este de asteptat, organizez un referendum pentru demiterea primarului si organizarea de alegeri anticipate“, a spus Vasile Botomei.

In cazul in care Romeo Stavarache va fi judecat in alte dosare si nu va mai fi primar, va avea sansa sa tergiverseze dosarele, care vor merge la mai multe instante, pana la decizia definitiva si irevocabila. Pe de alta parte, date fiind suspiciunile de incalcare a controlului judiciar, edilul Bacaului ar putea fi arestat saptamana care vine, cand se va judeca recursul procurorilor DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comunicat UNBR –Vasile Botomei

Avocatii din Baroul Bacau – Decan Av. Dr. Vasile Botomei publica tabel pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii in Municipiul Bacau, a referendumului pentru incetarea mandatului prin demiterea primarului Romeo Stavarache, inainte de expirarea mandatului pentru care a fost ales. Legea administratiei publice locale, prevede declansarea procedurii de organizare a referendumului prin solicitarea in scris a cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot din localitate. Cetatenii bacauani, cu drept de vot, sunt invitati sa sustina propunerea Decanului Vasile Botomei, prin semnaturi care se depun la Institutia Prefectului Judetului Bacau. Vrem ca acest popor sa stie din ce in ce mai mult ce vrea si sa-si dea seama ce poate! Tabelele se distribuie gratuit la sediul Casei pentru Apararea Drepturilor Omului – Mediator European, Dr. Av. Vasile Botomei, din mun. Bacau, str. Oituz 33.

REFERENDUM

 

Bacaul nu are nevoie de oameni compromisi!

Din punct de vedere moral, Stavarache Romeo nu mai are proprietate sa continue in functia de Primar.

Vrem ca acest popor sa stie din ce in ce mai mult ce vrea si sa-si dea seama ce poate!

Mai aproape de oameni si de nevoile lor.

Puterea care ne uneste este mai mare decat puterea care ne desparte!

Sunteti invitati sa semnati acest tabel daca optiunea dumneavoastra este de a elimina coruptia din Primaria Municipiului Bacau

Nr. crt. Semnatura Numele Prenumele C.N.P. Domiciliul (str., nr.,bl., comuna/ orasul/ municipiul,sectorul/judetul) Act de identitate
Denumire Seria Numarul
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

 

Întocmit de ……….

Declara?ie

Subsemnatul, ………………………………………….., domiciliat în …………………., nascut la data de ………………. în comuna/orasul/municipiul ………………………, judetul ……………….., posesor al C.I.(B.I.) seria …… nr. ……………, CNP ………………………………., declar pe propria raspundere ca toate datele si semnaturile cuprinse în prezenta lista, care are un numar de ………… pozitii, corespund realitatii.

Data ………………….. Semnatura ………………… Localitatea ……………………..

 

10 Comentarii

 1. ROTARU GEORGE MARIUS spune:

  EU AS ZICE SA I SE DEA O SANSA DOMNULUI BOTOMEI SA FIE PRIMAR…..SA VADA SI EL CE INSEAMNA SA INCERCE TOTI SA TE CORUPA!

 2. Comunicat:
  Dr.Av.Vasile Botomei Presedinte Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR,Bacau,Oituz,33
  Dr.Vasile Botomei a aplicat noul concept de pluralism de barouri in judete si UNBR-uri la nivel national,aprobat de ME Nationale din Romania prin 52 de cercetatori stiintifici printre care se inscriu membrii ai Academiei Romane,decani de facultati, rectori de universitati, judecatori de la Curtea Constitutionala care in acelasi timp sunt si formatori la Institutul National al Magistraturii. Rezultatele sunt implementate la judecatorii, tribunale, curti de apel din tara si la parchetele aferente acestora cu grad de judecatorii,tribunale si curti de apel, asa cum sunt publicate pe http://www.unbr.info in OPIS, In acelas timp judecatoria Bacau a dispus condamnarea cu suspendare a aceluias autor dr.Botomei Vasile pe motiv de folosire a denumirii de Barou Bacau,exact cum este inregistrat prin actele de infiintare, cu statut autentic din 2007.Mai mult decat atat dinn randul celor 52 de cercetatori stiintifici Romani, a facut parte inclusiv dr.TudorelToader,cunoscut in public pentru deosebitele aprecieri in ceretarea legilor la Curtea Constitutionala a Romaniei.

 3. daniel spune:

  iar Botomei:))) … nu stiu de ce este bagat in seama…e facut vedeta in Bacau..:)))

 4. George din Primarie spune:

  Stavarache este un personaj bolnav, dictator, pervers…Il urasc toti din primarie. Numai de mizerii s-a tinut in toti anii astia. Si-a luat lichele si la propriul cabinet, a taiat si a spanzurat. Sunt multe, multe spagi luate, aranjamente…Dracul stie unde si-a carat banii.

 5. FanJus spune:

  La puscarie cu acest hot, m-am saturat de bataia de joc si de toata clica ordinara creata de el…sa se faca dreptate, sunt sigur ca va fi arestat la ICCJ saptamana asta…

  PS: Unde este acum presa Stavarachiana corupta????Rusine! 🙁

 6. MARIA spune:

  Ce bube are dl. Botomei? Bubele si arestul preventiv au fost facute de coruptia din Bacau. Este un om demn de toata lauda, destept, sincer ,corect , un luptator pentru binele acestui popor. Nu a dezamagit pe nimeni, nu este un avocat care sa lucreze la doua capete. Are teze de doctorat, profeseaza cu demnitate. Astfel de om este bun sa stea în fruntea societatii noastre! Trebuie sa ne schimbam mentalitatea!
  „Iesiti Dragi Bacaoani si strigati schimbarea” !
  Trebuie sa bse schimbe fata României! Noi suntem acei ,care o putem schimba. Jos coruptia!

 7. irinuca spune:

  Sa-l lasam pe Botomei si sa ne ocupam de Stavarache si amicul lui Spulber Danut patron la DASRICOM srl, cel care a primit ( fara licitatie ) toate lucrarile de c-tii din zona.
  De unde a avut analfabetul de Spulber 1,5 milioane de euro sa-si deschida firma in Libya ? cum plecau banii cash in avionul lui Casuneanu spre Libya ????
  Cine cerceteaza ?

 8. Dr.Av.Vasile Botomei felicita actiunile DNA Bacau!
  Bacaul nu are nevoie de oameni compromisi!
  Maine 30-06-2014,este sedinta de Consiliu Local Bacau.
  Bacauanii sunt invitati la orele 11.00 sa vina la sediul Centrului de Afaceri infiintat pentru politicieii care doreau sa ridice coruptia la nivel institutional,pentru a-i vedea pe cei care gestioneaza coruptia din primarie.
  Sunt invitati mai ales asistentii medicali,sore medicale si medicii cu mici cu mare in halate albe,cu injectii consilierilor locali, pentru viceprimari si pentru Primar ca tratament anticoruptie. Pentu cei grav afectati de coruptie sunt invitati si brancardierii. Simptomatologia coruptiei se dovedeste prin comanda primarului Romeo Stavarache de a distruge afisele lipite in locurile publice aplicate in centrul Bacaului in ziua de 29-iunie 2014, intre orele 12.oo-15.00. Pe afise nu scriea decat ,,Eliminati coruptia din Primarie!!! Semnati tabele pentru referendum local. ”
  La sedinta de consiliu local oamenii si consilierii interesati vor primi tabele gata facute doar sa fie completate cu semnatura.Prefectul asteapta tabelele pentru organizarea referendumului.Prefectul nu vrea sa stea cu coruptia din administratia locala din primaria Bacau.
  Vom vedea ce face Prefectul dupa rapiditatea cu care va aproba referendumul.
  Va multumes si va doresc succes!!!
  Dr.av.Vasile Botomei.

 9. Simona spune:

  Cine altul daca nu Botomei? Nu este el cel mai mare cxxx al Bacaului? Si se vor face alegeri, Botomei va candida din nou, cu liste facute doar de el. Botoei are bubele lui, a facut si asta putina inchisoare, parca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com