Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, preocupat tardiv de soarta a doua mii de moldoveni din Craiova

Eurodeputatul PDL Marian Jean Marinescu i-a adresat o scrisoare premierului Republicii Moldova, tardiv, dupa ce autoritatile moldovene au aprobat toate sectiile de vot pentru diaspora. Marinescu afirma ca sunt doua mii de moldoveni in Craiova, majoritatea studenti, care nu vor avea unde sa voteze duminica, 30 noiembrie. Lista sectiilor de vot a fost aprobata prin Hotarare de Guvern la sfârsitul lunii octombrie, dar dupa „evenimentele“ de la alegerile prezidentiale romanesti, Marian Jean Marinescu pare ca s-a trezit:

Republica Moldova (2) „În aceasta regiune locuiesc peste 2.000 de cetateni moldoveni, multi dintre ei studenti, care doresc sa-si exercite dreptul la vot. În spiritul democratiei si pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora româneasca, va cer sa organizati o sectie de votare si în municipiul Craiova”, a argumentat politicianul roman, intr-un comunicat de presa.

 

Marinescu a adaugat ca în felul acesta prim ministrul moldovean va putea proba respectul  pe care îl are pentru valorile democratice si europene. Conform listei sectiilor de vot, in municipiul Craiova, dar si in restul Olteniei nu este organizata nicio sectie de vot.

 

 „Domnule Prim Ministru Iurie Leanca,                                                                                                                                                                          

 

Iurie LeancaVa scriu în calitate de membru al Parlamentului European si cu permisiunea dumneavoastra, de prieten al Republicii Moldova. Sunt convins ca sunteti la curent cu sustinerea pe care am acordat-o de-a lungul anilor Republicii Moldova.

 

Pe 30 noiembrie guvernul condus de dumneavoastra va organiza alegeri parlamentare. Eu sunt din Craiova, capitala Olteniei. În aceasta regiune locuiesc peste 2.000 de cetateni moldoveni, multi dintre ei studenti, care doresc sa-si exercite dreptul la vot.

 În spiritul democratiei si pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora româneasca, va cer sa organizati o sectie de votare si în municipiul Craiova. Universitatea din Craiova ar putea fi o varianta foarte buna, în contextul în care aici sunt înscrisi multi studenti moldoveni. Pe de alta parte, Universitatea are deja experienta în organizarea alegerilor.

 În speranta ca veti da curs rugamintii mele si în felul acesta veti proba respectul dumneavoastra pentru valorile democratice si europene, va stau la dispozitie în cazul în care este necesar un sprijin pentru înfiintarea acestei sectii de vot extrem de necesare în Craiova.

 

Cu deosebita consideratie,

 

Marian Jean Marinescu

Membru al Parlamentului European „

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com