Elevii si studentii bacauani pot învata in SUA cu Fulbright

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” si Centrul “American Corner Bacau”, în colaborare cu Comisia Fulbright din România, organizeaza pe 13 si 14 decembrie seminarii cu tema“Vino sa studiezi în S.U.A.! Întâlnirile vor avea loc în Onesti si Bacau.

Pe parcursul a patru workshopuri, Mihaela Arsene, directorul Serviciului de Consultanta al Comisiei Fulbright România, le va explica elevilor si studentilor bacauani care sunt pasii pentru a obtine burse de studiu în America. „Programul cuprinde întâlniri cu liceenii de la Colegiul Sportiv “Nadia Comaneci” Onesti, de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” Onesti, de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” Bacau, si cu studenti ai Universitatilor “Vasile Alecsandri”  si “George Bacovia” din Bacau“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Toate prezentarile vor furniza informatii detaliate referitoare la criteriile de admitere folosite de universitatile americane, despre etapele procesului de aplicatie, dar si referitoare la sprijinul financiar oferit de institutiile din S.U.A., candidatilor internationali.

 

În final vor fi date câteva exemple de succes, studenti români care au reusit, au fost  admisi, au  beneficiat asadar de finantare, exemple care ilustreaza si justifica pe deplin acest demers.

“Reprezentantii Centrului Education U.S.A., din cadrul Comisiei Fulbright din România, se afla pentru a treia oara la noi. De acesta data, am optat pentru organizarea seminariilor în colegiile si universitatile bacauane,  pentru a oferi astfel, unui numar mai mare de liceeni si studenti, posibilitatea de a participa. Cele trei colegii care vor gazdui seminariile au fost selectate avându-se în vedere faptul ca, de-a lungul timpului, de aici au plecat elevi cu burse de studiu în S.U.A.”, ne-a informat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului “American Corner Bacau”.

 

Programul sustinut la Bacau de Comisia Fulbright din România, dar si suportul de curs oferit participantilor sunt gratuite. Studentii eminenti pot studia în Statele Unite si se pot înscrie la mastere prin programul de burse “Fulbright”. Câtiva tineri bacauani se bucura deja de studiu în Statele Unite, atât în scolile de arhitectura, cât si în cadrul  American University, din districtul Washington. Programul de burse Fulbright este sponsorizat în proportie de 70% de Guvernul Statelor Unite, iar Guvernul României contribuie de asemenea cu 30%. “ Ar fi pacat daca elevii, studentii si profesorii din Bacau nu ar exploata aceasta exceptionala oportunitate. Din ceea ce stiu, anual câtiva elevi din liceele bune ale orasului au câstigat burse în America”, a mai spus Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Cititi si

“Ani de liceu, în SUA”, la American Corner Bacau/ Update Galerie Foto-Saptamana Internationala a Educatiei

Pasii care trebuie urmati pentru a studia la o universitate din New York

Americanii isi prelungesc finantarea la CCD pana in 2013

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com