Elevii isi desemneaza reprezentantii in Consiliul Scolar

In perioada  10 -22 octombrie 2011, in fiecare liceu din tara se organizeaza alegeri pentru desemnarea presedintelui, vicepresedintilor, secretarului si a responsabililor departamentelor din Consiliul Scolar al Elevilor. Cei care doresc sa isi reprezinte colegii si sa se implice ca lideri in activitati extrascolare trebuie sa fie din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a si trebuie sa isi depuna candidatura pentru functiile din liceul lor pâna pe data de 8 octombrie 2011 inclusiv, pe WEDU.ro, plaforma oficiala a Consiliului National al Elevilor. Acestia vor fi votati de catre toti elevii din scoala în care acestia candideaza, atât de la gimnaziu, cât si de la liceu

Consiliul Judetean al Elevilor Bacau monitorizeaza si raspunde pentru respectarea alegerilor democratice din cele 35 institutii de învatamânt în care exista Consiliul Scolar al Elevilor, centralizând pe site-ul official www.cjebacau.ro datele de desfasurare a procesului de vot în fiecare liceu. De asemenea, votul va fi asistat în fiecare scoala de catre doi observatori din partea Biroului Executiv al CJE Bacau. Metodologia alegerilor si regulamentul Consiliului Elevilor se gasesc pe site-ul CJEBacau.ro.

Între 9 si 10 octombrie vor fi validate dosarele în fiecare scoala de catre actualul Birou Executiv al Consiliului Scolar al Elevilor, alaturi de consilierul educativ. Perioada campaniei electorale coincide cu alegerile propriu-zise: 11 octombrie – 21 octombrie 2011. Consilierul educativ anunta calendarul alegerilor, împreuna cu actualul presedinte de Consiliu Scolar. Data de desfasurare a alegerilor va fi anuntata pe site-ul CJEBacau.ro, pâna pe 11 octombrie, când incep alegeril”, a spus Ghinghes Cristian, prim-vicepresedinte CJE Bacau si responsabil cu alegerile în scolile din judetul Bacau

Presedintii alesi in Consiliile Scolare ale Elevilor vor deveni membri cu drept de vot în Consiliul Judetean al Elevilor.

Dupa ce vom avea Consiliile Scolare alese, în data de 31 octombrie 2011 vom organiza o sedinta la Inspectoratul Scolar Judetean cu caracter de Adunare Generala a Consiliului Judetean al Elevilor Bacau cu noii presedinti de CSE alesi. Atunci va avea loc votarea presedinteului, a vicepresedintilor, a secretarului si a celor cinci directori de departamente în organizatia judeteana a Consiliului Elevilor, a mai spus Cristian Ghinghes (Kristofer). Consiliul Judetean al Elevilor Bacau este unul dintre cele mai puternice consilii ale elevilor din tara. In anul scolar 2010 – 2011 a organizat peste 20 de activitati în care au fost implicati mii de elevii la nivelul institutiilor de învatamânt bacauane. Activitatea organizatiei bacauane a fost reconoscuta prin cele doua premii obtinute recent: Locul I la Concursul National de la Tulcea si Premiul pentru Cel mai de impact proiect –Marsul anti-etnobotanice din 9 mai 2011- în cadrul Scolii de Vara a Consiliului National al Elevilor de la Eforie Sud.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com