Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, nu candideaza la alegerile locale din iunie

Seful social democratilor bacauani, Dragos Benea, presedinte din 2004 pâna în prezent al Consiliului Judetean Bacau, a decis sa nu candideze la alegerile din iunie. Liderul bacauan lasa loc astfel unei echipe mai tinere, rupta de generatia Viorel Hrebenciuc si Dumitru Sechelariu.Viorel Hrebenciuc-un lider carismatic (2)

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, considerat favorit pentru un nou mandat de presedinte, a decis sa faca o pauza în politica. Dealtfel, miscarea liderului PSD se înscrie în tendinta partidului la nivel judetean de a lasa pe liste doar figuri noi, neimplicate în scandaluri si care nu au ocupat functii publice.

Deputatul Cosmin Necula, care candideaza pentru prima oara pentru functia de primar al municipiului Bacau, a impus pe listele pentru Consiliul Local doar figuri noi, de profesori din învatamântul universitar si preuniversitar, medici, antrenori si ingineri. Cea mai mare parte din ei nu au fost înregimentati politic vreodata si niciunul nu a mai ocupat vreodata vreun fotoliu de ales local.

Dragos Benea nu este inculpat în vreun dosar penal, chiar daca asupra lui au planat mai multe suspiciuni, dupa perchezitiile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), de pe 17 iulie 2014. Atunci, mascatii au scotocit vila în care acesta locuieste împreuna cu familia, dar si sediile firmelor tatalui sau  si ale logodnicei (actuala sotie Andreea Benea).Dragos Benea, perchezitii DNA

Dupa aproape doi ani, suspiciunile procurorilor par sa se fi infirmat. Retragerea din cursa pentru alegerile locale va fi anuntata public pe 26 aprilie, într-un eveniment de bilant, dupa 12 ani în fruntea administratiei din Bacau. „Nu sunt vesnic si nimeni nu e vesnic pe o functie. Motivele pentru care ma retrag le voi spune pe 26 aprilie. Stiti piesa „glasul rotilor de tren…“, a spus aluziv Dragos Benea, cel mai sarac presedinte de consiliu judetean din tara, potrivit declaratiei de avere.Dragos Benea,Eduard Hellvig si Romeo Stavarache

Piesa „Glasul rotilor de tren“, cu versuri de Nicolae Constantinescu, are termeni, care pot fi întelesi si în contextul luptei Anticoruptie: „Glasul rotilor de tren. E o soapta cu suspine; Dac-ai sa-l asculti tu bine, Din otel, din fier, din sine,  Ai sa ma auzi cum iti soptesc“.

Cel mai tânar presedinte de consiliu judetean din tara

Dragos Benea a ajuns presedintele judetului Bacau la numai 28 de ani, dar cu o experienta bogata în administratie, a fost considerat cel mai bun produs al PSD Bacau. Dupa o scurta perioada, în care a fost jurnalist, la doar 20 de ani îsi face loc în administratia locala condusa de Dumitru Sechelariu. Doi ani mai târziu ajunge sef al Corpului de Control al primarului, iar în perioada 2000-2004, viceprimar în al doilea mandat al edilului Sechelariu.

În 2004 câstiga primul mandat de presedinte al Consiliului Judetean Bacau iar în 2013, Viorel Hrebenciuc îi lasa locul în fruntea PSD Bacau.

Dragos Benea este economist, absolvent al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de Litere si Stiinte, sectia Comert-Marketing dar si al unor cursuri postuniversitare în domeniul Apararii si al altora dedicate înaltilor functionari publici.  Este casatorit si are o fetita.

 

3 Comentarii

  1. Ion Vasile spune:

    Dupa ce Costica Rusu a dezvaluit la TV cum ii dadea shpaga lui Benea, Parchetul roman l-a scos nevinovat !!! Cit ati luat shpaga dlor procurori ?

  2. Ion Vasile spune:

    Dupa ce Costica Rusu a declarat fara dubii la TV cum ii dadea shpaga, Parchetul mizerabil l-a scos nevinovat pe Benea !!! Cit ati luat shpaga dlor procurori ?

  3. anca spune:

    va candida la parlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com