Dr. Vasile Botomei, invitat la o conferinta internationala in Republica Moldova

Avocatul bacauan dr. Vasile Botomei va participa in data de 19 mai, la Chisinau, la conferinta internationala “Republica Moldova in conditiile noii arhitecturi de securitate regionala”, editia 2011. Evenimentul este organizat de Academia Militara “Alexandru cel Bun” in colaborare cu Institutul de Integrare Europeana al Academiei de Stiinte al Republicii Moldova.

Conferinta are caracter stiintifico-practic si va aduna laolalta oameni de stiinta, profesori universitari, specialisti in domeniul dreptului international si militar. Evenimentul se va desfasura la clubul Academiei Militare, unde vor fi sustinute alocutiuni in romana, rusa, engleza si franceza.

„Am fost invitat de distinsul conferentiar universitar dr. Dumitru Popa, de la Iasi. La conferinta vor participa oameni de stiinta din domeniul juridic, din tari ale Uniunii Europene, din Romania, Rusia si alte state din est. Eu voi sustine lucrarea „Principiul securitatii actelor juridice in contextul aderarii Romaniei la UE”. Mai precis, este vorba de faptul ca judecatorii trebuie sa aplice cu verticalitate normele europene. Magistratul este obligat, odata cu aderarea Romaniei la UE, sa aplice cu prioritate dispozitiile stipulate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), Si in Constitutia Romaniei este un articol special care stipuleaza acest lucru”, a precizat dr. Vasile Botomei.

 

Vasile Botomei si-a finalizat in urma cu aproape doi ani doctoratul la Universitatea de Stat din Republica Moldova, cu o teza de analiza comparativa a sistemelor juridice ale celor doua tari. Avocatul bacauan militeaza pentru reforma din Justitie, motiv pentru care a facut mai multe propuneri de modificari legislative. Totodata, este fondatorul Revistei Nationale de Drept, publicatie online.

„Din Romania vom participa trei doctori in stiinte. Alaturi de mine, care voi reprezenta Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), din Bacau va participa si dr. Toma Toader, de la Universitatea George Bacovia, iar de la Iasi, conferentiarul universitar Dumitru Popa”, a mai spus avocatul bacauan.

2 Comentarii

  1. cititor spune:

    Important este ca avem pe cineva din Bacau invitat la asemenea Conferinta Internationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com