Doua programe de formare continua noi, la CCD Bacau

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau va organiza, în cascada, doua programe de formare continua, avizate de Ministerul Educatiei.

Unul dintre acestea, „Psihopedagogia – de la teorie, la practica”, este  destinat cadrelor didactice debutante din învatamântul preuniversitar, atât din mediul rural, cât si din mediul urban.

Programul este coordonat de profesor formator Elena Hussar si va debuta vineri, 2 noiembrie 2012, la ora 15.00, în Sala de conferinte a I.S.J. Bacau, unde sunt asteptate peste 60 de cadre didactice.

Scopul acestuia urmareste abilitarea cursantilor de a proiecta si derula activitati didactice de calitate si eficiente, odata cu constientizarea fundamentelor psihologice ale pedagogiei.

Dintre obiectivele programului amintim: identificarea domeniului specific psihopedagogiei, operarea cu cele mai importante concepte, legi si explicatii de tip psihologic, care se pot aplica în pedagogie, analiza unor secvente de activitati didactice, din perspectiva corelatiei psihologic – pedagogic si proiectarea constienta a unor momente de  activitati didactice, fundamentate pe suport psihologic.

Celalalt program, „Organizarea interdisciplinara a ofertelor de învatare, pentru formarea competentelor cheie, la scolarii mici”, se va desfasura în premiera si va debuta luni, 5 noiembrie 2012, începând cu ora 10.00, la Scoala Gimnaziala „Al. I. Cuza” Bacau.

Acesta este destinat cadrelor didactice din învatamântul primar, care predau la clasa pregatitoare, în anul scolar 2012 – 2013 si care nu au fost formate pâna în prezent, cât si metodistilor I.S.J. si responsabililor comisiilor metodice, pentru învatamântul primar.

 

Programul este coordonat de inspectorul scolar pentru învatamântul primar, prof. Rodica Leonte si de prof. Adina Albu, care au calitatea de formatori acreditati de Ministerul Educatiei si are ca scop abilitarea cadrelor didactice, în vederea aplicarii noului curriculum pentru clasa pregatitoare, în viziune interdisciplinara. „Odata cu organizarea acestor cursuri, încercam sa venim în întâmpinarea tinerilor nostri colegi, debutanti în sistem, care au nevoie de competente suplimentare în domeniul psihopedagogiei, dar si în întâmpinarea cadrelor didactice, care predau la clasa pregatitoare, în acest an scolar.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com