Doua autoturisme au fost incendiate de raufacatori

Proprietarii nu aveau asigurare Casco. Politia a gasit un bidon cu benzina lânga autoturismele care au ars dar si unul de tuica, la câtiva metri

 

 

Doua autoturisme, aflate în parcarea de pe strada Stefan cel Mare, numarul 44, în apropiere de Digul Bârnat, au ars ca o torta în noaptea de 14 spre 15 decembrie. Focul s-a extins de la un Cielo, la un autoturism Skoda Octavia, aflata lânga. Daca pompierii nu ar fi venit imediat, exista riscul sa se extinda focul la alte masini. Flacarile au atins si masina lui Damian Jicu, care crede ca este posibil ca incendiatorii sa fi gresit destinatarul. „Mi-e teama ca au vrut sa incendieze autoturismul meu. Cineva mi-a spus înainte ca ar fi bine sa-mi asigur masina, casa, tot ce am, ca are putea sa ia foc într-o zi. Eu sunt bagat în politica si am avut parte de multe sicane. Voi depune o plângere la politie”, a spus Damian Jicu. Costel Puscasu este proprietarul masinii Skoda Octavia, aproape noua, pe care o platise integral. „Am achitat de curând masina si am zis sa nu mai fac Casco, ca sunt sofer de 25 de ani si nu fac accidente. Lânga masina mea, în parcare a fost gasit un bidon cu benzina, dar nu am idee cine a dat foc“, a spus Costel Puscasu. Celelalt proprietar a ramas si fara actele masinii. „Nici eu nu aveam asigurare Casco. Aveam si actele masinii în torpedo“, a spus Bogdan Manoila.

 

Din masini a mai ramas fierul si o roata

 

Focul a izbucnit în jurul orei 1. Un echipaj de politie care trecea prin zona a sunat la 112. „Partiile vatamate, carora le-a ars masina, declara ca nu se aflau în stare de conflict cu nimeni. Focul s-a extins de la Cielo la autoturismul Skoda. În acest caz a fost întocmit un dosar penal de distrugere. Cercetarile continua”, a spus Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bacau. Pompierii au reusit sa opreasca extinderea focului la alte masini din parcare. „Era ceata, iar noi am fost anuntati relativ târziu.  Incendiul a avut drept cauza focul deschis. Masinile au fost distruse în proportie de 90%. Cazul a fost preluat de politistii de la criminalistica”, a spus Andrei Grecu, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Bacau.

 

„Pâna acum, în judetul Bacau nu am înregistrat cazuri de autoturisme incendiate cu intentie de alte persoane“, Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al IPJ Bacau.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com