Dinu Damaschin a fost retinut de DIICOT/ Este acuzat de trafic de persoane si proxenetism

Comunicat:

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bacau au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, care actiona pe raza municipiilor Bucuresti si Bacau, constituit în scopul savârsirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori, prev. de art. 12 si art. 13 din Legea nr. 678/2001.
În fapt, se retine ca inculpatul DAMASCHIN DAN CONSTANTIN, 55 de ani, lider al gruparii, împreuna cu MEREUTA EUGEN MIHAI, 40 de ani si CIUCA CLAUDIU, 35 de ani, au recrutat prin înselaciune, amenintare si violenta, mai multe parti vatamate, unele minore,  în scopul exploatarii  sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei.
Activitatea infractionala se desfasura în imobile situate în zone ultracentrale din capitala, închiriate de catre inculpati, unde victimele erau obligate sa se prostitueze.
Victimele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentându-se drept o persoana influenta în acest domeniu.
 Pentru a mentine controlul asupra victimelor, inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si  pretindea ca are calitatea  de  presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenta sa.
        La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 10 persoane fata de care, dupa audieri, vor fi dispuse masurile legale în cauza.
        Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau.
        Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de SRI si DOS.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com