DGASPC Bacau continua reforma in centrele de plasament cu ajutorul partenerilor englezi

Directia bacauana este beneficiara unor programe, realizate cu sprijinul partii engleze, care au ca scop imbunatatirea vietii copiilor defavorizati. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, va efectua o vizita oficiala in judetul Bacau, la invitatia directorului general al DGASPC, Sorin Brasoveanu.

 

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (DGASPC), reprezentata prin directorul general, Sorin Brasoveanu, a avut onoarea de a fi prezenta miercuri, 25 mai, la receptia oficiala ce a avut loc la resedinta ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, cu ocazia lansarii unui proiect de anvergura ce are drept scop continuarea procesului de dezinstitutionalizare in domeniul protectiei copilului si sprijinirea a doua ONG-uri partenere, Hope and Homes for Children Romania (HHC) si ARK.

 

„Onoarea de a fi invitati la acest eveniment este cu atat mai mare cu cat, alaturi de DGASPC Bacau, au fost reprezentate Directiile de Asistenta Sociala din doar alte doua judete, Alba si Maramures, deopotriva parteneri si beneficiari ai colaborarii cu ONG –urile din Marea Britanie”, a precizat Alina Iftode, purtator de cuvant al DGASPC.

 

Gratie colaborarii cu Fundatia Hope and Homes for Children, procesul de dezinstitutionalizare in judetul Bacau se afla intr-o etapa finala, dezinstitutionalizarea insemnand activitati de preventie, sprijinirea familiilor aflate in situatii de risc, sprijinirea comunitatilor, iar pentru aceia dintre copii pentru care nu au fost identificate alte solutii, crearea de alternative de tip familial (casute de tip familial) si transferarea copiilor in aceste casute.

 

“Ma onoreaza invitatia pe care am primit-o de la Excelenta Sa, ambasadorul Martin Harris, colaborarea noastra cu Marea Britanie devenind deja o traditie. Judetul Bacau a fost in perioada 1993-1997 judet pilot in domeniul protectiei copilului si, de atunci si pana in prezent, am avut o colaborare permanenta cu ONG-urile din Marea Britanie.

Ne bucura si ne obliga in acelasi timp, faptul ca seriozitatea si deschiderea de care am dat dovada au fost si sint apreciate. Aprecierile primite nu inseamna altceva decat crearea de noi oportunitati pentru toti copiii judetului nostru. La receptia de miercuri am avut ocazia sa le multumesc personal tuturor celor care ne-au fost parteneri si finantatori pentru multe dintre proiectele destinate imbunatatirii vietii copiilor dar consider ca niciodata nu e prea mult sa le reiteram si sa-i asiguram de intreg respectul nostru pe toti aceia care au fost si ne sint un real sprijin, care participa la tot ceea ce inseamna un proiect destinat copiilor mai putin favorizati de soarta”, a precizat Sorin Brasoveanu, director general al DGASPC Bacau.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com