„Desteptarea“, pe intuneric! Abuz in functie si santaj, sub influenta administratiei bacauane

Mitul primarului cinstit si bland (ca o hiena) se spulbera de la o zi la alta. In institutiile unde s-au produs fraude din fonduri europene (ca furtul banilor romanesti este aproape legal) intra treptat specialistii. Procurorii au agatat, deocamdata, doi apropiati ai Romeo Stavarache are problemeadministratiei conduse de Romeo Stavarache. Dar motivele sunt subtiri. Timizi din fire, oamenii legii au nevoie sa indeparteze conducerea institutiilor pentru a putea intra in arhive. Seful ADR NE Constantin Apostol, mana dreapta a lui edilului bacauan, care i-a dat proiecte europene “fara numar” lui Romeo a fost trimis la Judecatoria Bacau pentru un fals si ceva prejudicii la fonduri europene. Dar inca este pe functie. La fel, cumnatul primarului, cocotat de incoruptibilul Romeo in fruntea CET Bacau a fost trimis de DNA in judecata deoarece a santajat cotidianul local Desteptarea. Marius Stanila ar fi vrut ca ziarul bacauan sa nu mai publice anchetele legate de furturile de la CET. Sa nu se mai scrie de licitatiile trucate la achizitii din fonduri europene si despre alte matrapazlacuri, de care, cu siguranta, nu sunt straini cel putin doi lideri ai administratiei bacauane.

Comunicat DNA Bacau
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea în judecata a inculpatului STANILA MARIUS ION, director comercial al SC CET SA Bacau, în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2012, inculpatul Stanila Marius Ion, director comercial al SC CET SA Bacau, uzând de prerogativele functiei sale, a constrâns pe reprezentantul unei societati comerciale ce editeaza un cotidian local din Bacau sa sisteze publicarea în cotidianul respectiv a unor articole de presa critice la adresa SC CET SA Bacau. Actele de constrângere s-au realizat prin amenintarea cu sistarea furnizarii de energie electrica catre firmele reprezentate de partea vatamata si cu neîncheierea unui nou contract de furnizare de energie electrica. În acest scop, în exercitarea atributiilor de serviciu, inculpatul Stanila Marius Ion a refuzat sa comunice uneia dintre societatile comerciale reprezentate de partea vatamata oferta de furnizare de energie electrica, desi era obligat sa faca acest lucru de legislatia în domeniu.

Societatea comerciala care nu a mai putut încheia contract de furnizare a energiei electrice s-a constituit parte civila în procesul penal cu suma de 148.144 lei, reprezentând prejudiciul estimat cauzate de imposibilitatea de a functiona în conditii normale.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecatoria Bacau.

2 Comentarii

 1. seba spune:

  electrica S.A este sub control judiciar de catre Anaf pt abuzuri neloiale

  cit si exista lista contribuabilor pt fapte de coruptie avind in vedere

  incalcarea constitutie si a drepturilor omului pt fraude bancare cit si

  posibilitatea inchiderii a serverului.

 2. ene spune:

  Sa nu-l uitam pe fostul interlop, actual consilier, viitor deputat Ciubotaru, fratele de cruce al inCORUPTIBILULUI romeo maneci lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com