Deputatul bacauan social democrat Viorel Hrebenciuc, urmarit penal pentru fapte de coruptie

Viorel Hrebenciuc este acuzat de anchetatori ca a influentat membrii Consiliului National al Audiovizualului sa nu închida postul de televiziune Giga Tv, care apartine primarului Gheorghe Stefan din Piatra Neamt.
Viorel HrebenciucPotrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, deputatul Hrebenciuc s-a implicat pentru a-i determina pe unii functionari si membri ai Consiliului National al Audiovizualului, pentru ca acestia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta unui post de televiziune din judetul Neamt.

„În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenta si autoritatea pe care le detine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, functie care îi confera automat calitatea de New_Viorel Hrebenciuc (1)membru al organului central de conducere si de decizie al partidului – Comitetului Executiv National.
Prin actiunea sa de punere în aplicare a influentei, a autoritatii, exercitata de parlamentarul Hrebenciuc Viorel, s-a cauzat o tulburare însemnata si efectiva a activitatii CNA, prin exercitarea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu si încalcarea dispozitiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis functionarea în continuare a unui post de televiziune caruia îi fusese retrasa în mod corect licenta. Acest lucru i-a afectat implicit si pe ceilalti operatori de televiziune, atât sub aspectul concurentei neloiale, cât si al încrederii în corectitudinea desfasurarii activitatii de catre Viorel Hrebenciuc-un lider carismatic (3)singurul organism abilitat sa monitorizeze domeniul audiovizual si sa aplice legislatia specifica“, se arata în comunicatul DNA.

La data de 17 septembre 2013, C.N.A. a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV, deoarece televiziunea si-a oprit activitatea mai mult de 96 de ore, fapt care contravine legislatiei în vigoare. Dupa ce deputatul social democrat bacauan ar fi intervenit pe lânga membrii CNA, trei dintre aceltia si-au schimbat opinia si au votat pentru pastrarea licentei postului Tv. „Dupa numai doua saptamâni, la data de 1 octombrie 2013, C.N.A. a revocat decizia anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi împotriva, din 10 membri prezenti), precizându-se doar ca argumentele continute în contestatia depusa de postul TV au fost admise, fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se Viorel Hrebenciuc si Iulian Iancutina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale.Din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit ca, urmare a demersurilor mentionate anterior, în mod nejustificat, 3 dintre membrii CNA care, la sedinta anterioara votasera pentru retragerea licentei postului TV, în sedinta din 1 octombrie 2013, au votat în favoarea postului TV, desi situatia de fapt nu s-a schimbat, fara a se fi întocmit vreun document de natura tehnica în cadrul institutiei pentru a se verifica argumentele sustinute în respectiva contestatie“, se mai arata în comunicatul procurorilor Anticoruptie.

Astazi, lui Viorel Hrebenciuc i s-au adus la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com