Scoala de vara la CCD Bacau, finantata de Departamentul de Stat al SUA

În perioada 2–7 septembrie, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau va organiza, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, Scoala de vara ”A Better Way to the Future – The Access Microscholarship Summer Camp (Access to a Better Future through English)”. Deschiderea oficiala a avut loc astazi(foto), de la ora 09.30, în sala de conferinte a Inspectoratului Scolar.

Scoala de vara SUA-CCD BACAU (2)Invitatii speciali ai scolii de vara sunt profesorii americani, Kate Mulvey – English Language Fellow University of Pristina and American Corner Pristina, Kosovo si Daniel Perez – English Language Fellow Prague. Oaspetii vor sustine o serie de conferinte, pentru cei 40 de elevi bacauani si craioveni, participanti la eveniment. „Întâlnirile, care se vor desfasura la Centrul ”American Corner Bacau”, pe parcursul a 30de ore, presupun: secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme cu personalitati feminine, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebritati americane, dar si diferite alte activitati outdoor“, a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Scoala de vara SUA-CCD BACAU (1)Întreg programul educational este finantat direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucuresti.  Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, beneficiara a proiectului, va organiza în cadrul acestuia, la Iasi  si o excursie tematica, de asemenea cu un  program instructiv-educativ complex.Participantii la aceste activitati vor beneficia de gratuitate, primind totodata carti si diferite alte materiale informative. Elevilor care au parcurs programul le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la Bucuresti, dar si diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacau”.

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale si educationale reprezentative, care se desfasora prin Centrul American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica, si prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.  O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.„Ne asteptam ca la sfârsitul acestui proiect de anvergura, elevii nostri, principalii beneficiari ai acestuia sa-si îmbunatateasca vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza, sa acumuleze un set de cunostinte de baza, sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana, si, poate, ce este cel mai important, sa traverseze o experienta educationala inedita.

Asadar, suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifesta fata de C.C.D. Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii.”, a mai precizat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com