S-au deblocat banii pe POS DRU

Beneficiarii finantarilor europene pe Programul Operational Sectorial-Dezvoltarea Resurselor Umane îsi vor primi în urmatoarea perioada banii. Comisia Europeana a decis sa reia platile, aferente lunii decembrie, în cuantum de 148 de milioane de lei.

EU_FlagPotrivit comunicatului Guvernului României, ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a Comisiei Europeane, organizata în perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentantii UE au decis deblocarea POS DRU si reluarea platilor catre România.

„În acest context, Comisia Europeana va relua platile catre România în urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea româna. Comisia Europeana a suspendat POS DRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru perioada 2009 – 2011. În cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POS DRU, în scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care România le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare. Autoritatile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea platilor, precum si cu privire la calendarul actiunilor din acest an“ se arata într-un comunicat oficial al Guvernului României.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com