De Ziua României în Toronto, Canada

Jonny Dumitrescu

 

În perioada 22-30 noiembrie, a.c., am vizitat orasul Toronto din Canada. La invitatia domnului Dumitru Puiu Popescu, directorul ziarului Observatorul, am avut placerea sa particip la Ziua României de la Toronto, alaturi de un prieten de 18 ani din Irlanda – Silviu Butnaru, acum stabilit la Toronto, antrenor de fotbal la o academie din Milltown. Evenimentul, organizat de catre doamna Antonella Marinescu, consul General al României la Toronto, a avut loc la Centrul Cultural Japonez din localitate. La acest eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, printre care multe personalitati românesti din Canada. Au participat consuli generali, consuli si consuli onorifici, reprezentanti ai autoritatilor canadiene, ai vietii academice, presei, clerului, si evident ai comunitatii românesti din provincia Ontario.

Tot aici l-am reîntâlnit pe cunoscutul actor de comedie româno – canadian Doru Octavian Dumitru, pe care-l întâlnisem ultima data la Ziua României la Dublin, de 1 decembrie, 2006, la restaurantul Selena. Atmosfera amiabila de la Ziua României la Toronto Jonny Dansatoria fost întretinuta cu diverse cântece populare românesti, dansuri românesti, colinde de Craciun, mâncaruri traditionale românesti. N-au lipsit ciolanul cu fasole, sarmalele, cârnatii si vinurile românesti.

Imnurile nationale ale României si Canadei au fost intonate de catre cunoscuta interpreta Rucsandra Seulean, purtând de asemenea costum popular. Au adresat mesaje d-na. Antonella Marinescu, consulul general al României la Toronto, dl. Corneliu Chisu, deputat în cadrul Parlamentului federal al Canadei, si dl. Tony Ruprecht, fost membru al parlamentului provinciei Ontario, ambii de origine româna, care au înmânat diplome de apreciere din partea guvernelor (federal si provincial) pentru activitatea deosebita în slujba comunitatii românesti a d-nei. Consul general. Un grup de dansatori ai Asociatiei Românilor din Triunghiul de Aur (ARTA), îmbracati în frumoase costume nationale din toate regiunile istorice ale României, au dansat câteva dansuri traditionale pe fondul muzical al unor binecunoscute melodii populare. De asemenea, d-na. Kathleen Wynne, premierul provinciei Ontario si lider al Partidului Liberal, dl. Dave Levac, purtatorul de cuvânt al Parlamentului provinciei Ontario, precum si dl. Rob Ford, primarul orasului Toronto, au adresat mesaje scrise de felicitare cu ocazia Zilei Nationale a României.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com