De bine, despre Dragos Benea. Reflexele anticoruptie care au reformat PSD-ul la Bacau

Nu-mi sta in fire sa scriu de bine despre cineva, probabil nu ma pricep, dar in cazul presedintelui Benea am sa risc o opinie. Dragos Benea incheie zilele acestea 12 ani in fruntea judetului Bacau. Perioada in care, desi a fost cel mai tanar conducator de consiliu judetean din tara, a dominat discutiile din CJ Bacau. O lunga perioada de timp nici nu am mai frecventat sedintele, erau prea previzibile, deoarece am vazut cum autoritatea lui Benea, dublata de stiinta administratiei locale, l-a facut sa-si impuna vointa. Dragos Benea
N-am sa ma refer la initiative anume si cum am zis din titlu, nici la locurile despre care am scris, chiar deschideri de ziar, investigatii referitoare la el. Si asta, pentru ca si aici e ceva de bine. Dragos Benea a avut decenta, indiferent de moment, de articol, sa nu foloseasca cuvinte grave in comunicarea cu celalalt, intelege cu ce se mananca presa, a lucrat o scurta perioada in domeniu. A preferat sa inteleaga psihologia celuilalt, sa-si argumenteze pozitia si tina un canal de comunicare cu oricine. Am asteptat sa se incheie campania, sa-si finalizeze mandatul, sa-i pot spune si eu ceva de bine, acum cand peste cateva zile va ramane fara nicio functie in administratie sau cum au scris rautaciosii, fara serviciu.Dragos Benea
Dragos Benea a preferat sa se retraga desi nu are nicio problema, nu este suspect sau inculpat in vreun dosar penal. Asta e realitatea. A inteles probabil momentul in care se afla societatea romaneasca, faptul ca cel care se afla in fata se erodeaza si probabil, dupa 16 ani de administratie locala (4 ani viceprimar al Bacaului si 12 ani, presedinte de CJ) vrea sa ia o pauza. Si nu oricum. A lasat partidul sa se reformeze, la judet si municipiu, i-a dat mana libera lui Cosmin Necula, pe care nu l-a deranjat nici macar cu prezenta seniorilor. Cosmin Necula a iesit detasat primar al Bacaului. Si sunt multe cazuri in judet unde au ajuns primari oameni corecti, cel putin atat cat am putut eu intelege sau investiga. As da numai exemplele de la Prajesti (Damian Jicu), Stanistesti (Bogdan Teodor Popa), Ovidiu Ivanciu (Rachitoasa), Motoseni (Constantin Ghelasa), s.a. Nu inseamna ca daca pana acum acesti oameni nu au gresit, cel putin din experienta publica cunoscuta de toata lumea si nu sunt controversati in vreun fel, nu ar putea-o face pe viitor. Am vazut ca au ceva in comun, o relaxare fata de conducerea partidului, bun simt si o atentie sporita sa nu greseasca legal. De ceva timp imi zic ca daca asta e PSD-ul acum, s-ar putea sa nu fie de rau. Nu am vreo simpatie politica, partinica, nu indragesc litere, indiferent cum sunt alaturate (PSD, PNL, UNPR, ALDE, PSRO…) dar vad ca in Bacau, in locul in care s-a creat, pe alocuri artificial, legenda Hrebenciuc, un grup politic a dezvoltat un fel de complex de inferioritate, de fapt un complex anticoruptie, fata de imaginea negativa a partidului.

Asa au iesit in fata, in ultimii ani, mai multi oameni corecti, care si-au gasit culoar la PSD. In acelasi timp, opozitia politica, PNL-ul de la Bacau, refuza sa se reformeze. Surse din interior afirma ca la alegerile din toamna vor defila cu aceeasi garnitura care a pierdut dezastruos alegerile europarlamentare din 2014 sau pe cele locale de pe 5 iunie 2016.

Liberalii de la Bacau si-au pierdut busola, si-au pierdut locomotiva Stavarache, care le aducea functii si bani si nu inteleg nici acum sa faca schimbari. Poate ar trebuie sa-i ceara un sfat lui Dragos Benea, care are si timp liber si desi era pe val a preferat sa puna inaintea propriilor interese argumente ce tin de starea actuala a societatii si logica politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com