Dansatori din Rusia, Ucraina, Moldova si Bulgaria la Cupa Adamas de la Bacau

În weekend, pe 16 si 17 mai, Sala de Atletism din Bacau va gazdui cea de-a III-a editie a Cupei Adamas, competitie internationala de dans sportiv. În mod normal, concursul trebuia sa aiba loc la Sala Sporturilor, care are parchet dar si tribune încapatoare pentru spectatori. Organizatorii nu au gasit întelegere însa la Directia Judeteana de Sport, care a programat aici o competitie de karate.

Florin Stefanescu si Romeo Tanasa

Competitia internationala de la Bacau  este organizata de Clubul de Dans SportivTeona si Andrian (2) Adamas Bacau, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv (F.R.D.S.).Cele doua zile de concurs vor aduce pe ringul de dans aproximativ 1800 de sportivi ce vor concura pe categorii de vârsta si clase valorice. „Sâmbata, 16 mai, concursurile vor începe de la ora 8.30 si se vor desfasura în patru programe, pe parchet evoluând sportivii din clasele oficiale. Duminica, 17 mai, de la ora 9 sunt programati debutantii, fetele solo si concursurile de formatii. La grila de start, pe lânga perechile cele mai importante din dansul sportiv românesc, se vor alinia si dansatori din Republica Moldova, Rusia, Ucraina si Bulgaria“, a precizat Florin Stefanescu, membru al  clubului de Florin Stefanescudans bacauan.

Competitiile vor fi jurizate de 25 de arbitri romani si straini, iar sportivii ce vor ajunge în finale vor fi recompensati cu cupe, diplome, medalii si cadouri din partea sponsorilor.

„Aceasta este cea de-a III-a editie a Cupei Adamas pe care o organizam, dar estedans sportiv pentru prima data când avem sportivi din mai multe tari. Am facut eforturi sustinute pentru reusita acestei competitii si multumim tuturor celor care sunt alaturi de noi, pentru ca trebuie sa întelegem ca acest eveniment nu este doar al sportivilor bacauani ci a întregii Romeo Tanasacomunitati”, a declarat Romeo Tanasa, presedintele Clubului Adamas Bacau. Evenimentul va cuprinde si doua competitii de vals vienez pentru amatori, la care pot participa cei care vor sa încerce emotiile ringului de dans. Asadar, în acest sfârsit de saptamâna, Bacaul devine capitala dansului sportiv.

Organizatorii competitiei au trebuit sa scoata din buzunare înca 8 mii de lei pentru achizitionarea si montarea parchetului din care este realizat ringul. Mai mult, alte cheltuieli sunt necesare pentru amenajarea Salii de Atletism, pentru lumini si sunet.

Mateo si MadalinaConcursul international Cupa Adamas nu beneficiaza de sprijinul Primariei Bacau, dar nici de cel al Directiei dans sportivJudetene de Sport, care a preferat sa organizeze o competitie de karate în Sala Sporturilor, singura încapere sportiva din Bacau, care întrunea conditiile pentru organizarea unui concurs de dans sportiv international. Decizia conducerii Directiei Judetene de Sport este inexplicabila, dat fiind ca evenimentul Cupa Adamas a fost anuntat în calendarul Federatiei Române de Dans Sportiv de la începutul anului.

Teona si Andrian (1)dans sportivTeona si Andrian (2)

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , , ,

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com