Contracte ilegale si facturi umflate la Primaria Bacau

Romeo Stavarache este acuzat de prefectul Constantin Scripat ca a încalcat legea si ca a spus minciuni când a raportat numarul de utilaje implicate în deszapezirea municipiului Bacau. În oras, înca mai exista zeci de strazi care nu au fost curatate.

Constantin Scripat a anuntat în conferinta de presa organizata ieri, 24 februarie, în sala mare a Palatului Administrativ din Bacau, ca primarul Romeo Stavarache a facut deszapezirea în oras încalcând legea. „Sunt mai multe contracte care nu sunt legale, iar ceea ce s-a raportat este umflat. În urma verificarilor, am constatat ca utilajele raportate de Primarie nu erau la lucru, pe teren”, a spus Scripat.

În urma inspectiei s-a constatat ca în data de 17 februarie au fost gasite doar 14 utilaje, în timp ce Primaria Bacau a raportat 70, în data de 18 februarie, inspectorii Institutiei Prefectului au gasit 44 de utilaje, în loc de 70, pe 19 februarie, 17 utilaje si nu 50. „În niciuna din zile situatia transmisa nu a fost corecta. Pe 22 ni s-a transmis ca lucreaza 40 de utilaje, dar au fost gasite doar 27, ieri ni s-a spus ca sunt la lucru 40 de masini, noi am gasit doar 11 iar astazi nu face nimeni deszapezirea”, a mai spus Constantin Scripat.

Prefectul bacauan afirma ca sunt cartiere întregi împotmolite în zapada, unde Primaria nu a bagat nici macar un plug. Este vorba de Izvoare, ?erbanesti sau Limpedea. „Nu stiu pe ce baza se vor face deconturile pentru aceasta perioada. Eu am fost viceprimar si stiu cum se umfla facturile în Primaria Bacau, dar nu am acceptat acest lucru”, a mai spus prefectul.

Acesta a mai subliniat ca deszapezirea s-a facut în Bacau fara o baza legala. „Ei nu au facut nimic, sperau sa fie decretat codul rosu, ca sa poata atribui cui vor si sa plateasca oricât pentru deszapezire. Ca doar Bacaul are cel mai mare buget din istorie. Aceste contracte sunt ilegale, false„, a spus Scripat.

„Sunt declaratii politice“

Contactat telefonic, primarul Romeo Stavarache nu a raspuns pentru a oferi un punct de vedere. Viceprimarul Dragos Luchian afirma ca declaratiile prefectului Constantin Scripat au doar o baza politica. „Nu am ce comenta. Afirmatiile prefectului sunt aberatii”, a spus Dragos Luchian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com